Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč zaslouženě udolala Olomouc
Třebíč zaslouženě udolala Olomouc PDF Tisk Email
Pondělí, 05 Listopad 2012 12:13

Sobotní utkání v Mann+Hummel Aréně ukázalo bojovnost domácích. Hráči Horácké Slavie porazili favorita z Olomouce 3:2.

Utkání sice nezačalo podle jejich představ, už v páté minutě vstřelil úvodní branku hostující Pekr. Mimochodem, ve včerejší předehrávce 19. kola dokázal vstřelit hattrick mužstvu Ústí! Tím se stal se 14. brankami nejlepším střelcem I. ligy. V sobotu mu ale došel střelný prach, který tentokrát dobře připravili domácí. Po akci Lukáše Nahodila vyrovnal už za čtyři minuty Jakub Čuřík. Za dalších dvacet vteřin otočil stav Tomáš Fořt. Hosté ovšem nerezignovali a hrál se velmi dobrý hokej na obou stranách.

Zbytek třetiny a druhá část byla za režie obou gólmanů. Jak Čiliak v domácí brance, tak hostující Halász předváděli parádní zákroky a přiváděli fanoušky do varu. Nutno říci, že diváci i za přispění hostujících fanoušků připravili parádní atmosféru. Pouze trenér domácích Pokorný se občas čertil nad zbytečnými a někdy i ze strany rozhodčích přísnými vyloučeními.

 

Ve třetí třetině měli sice velkou šanci v úvodu domácí. Bohužel, ve čtvrté minutě však vyrovnali hosté. Začalo pravé drama - kdo z koho! Nehrálo se na obrany a především Horáci se tlačili před Halásze, aby utkání rozhodli. Podařilo se při přesilové hře, když tečoval ránu Maleny David Dolníček. Navíc domácí Vondráček spálil další tutovku. Hosté se ještě nadechli k závěrečnému náporu, ale marně.

 Domácím zůstali tři body a v tabulce jsou nyní na sedmém místě. Mají stejně 27 bodů jako další celky z Vysočiny, Jihlava a Brod. Ten opět prohrál - 6:3 v Šumperku a po utkání odvolal trenéra Dvořáka. Mužstva se pro dnešní zápas ujmou Milan Chalupa a Richard Cachnín. Jihlava porazila doma Mladou Boleslav na nájezdy 1:0. A právě do Boleslavi vedou dnešní kroky Horácké Slavie. Na ledě jasného lídra nemají třebíčští co ztratit, jen získat. Ve středu hostí doma Třebíč Písek. Přijďte je povzbudit!

Jan Zeman