Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu HFK dostane od města 300 tisíc
HFK dostane od města 300 tisíc PDF Tisk Email
Pátek, 02 Listopad 2012 10:09

Fotbalový klub HFK Třebíč je v druhotné platební neschopnosti. Podle slov místopředsedy představenstva Pavle Němce dluží např. dopravcům od poloviny roku. Nyní akutně hrozí insolvenční řízení. Proto představitelé klubu poslali zastupitelům Třebíče dopis, ve kterém žádají o přesun částky 300 tisíc korun z příštího roku na letošek. „Naši věřitelé se uklidní a my budeme mít prostor na dokončení letošní sezóny, následně budeme klub reorganizovat,“ tvrdí Němec.

Rada města však prosbu nevyslyšela a navrhla usnesení, kterým se žádost zamítá. Představitelé klubu přišli na zasedání zastupitelstvu a názor rady zvrátili. Zastupitelstvo jim vyšlo vstříc a přesun dotace schválilo.

Jenomže celá věc má háček. Místostarosta Pavel Pacal (Pro Třebíč) podmínil dát peníze z rozpočtu příštího roku za podmínky, že se klub HFK sloučí s druhým fotbalovým subjektem, Fotbalovou školou Třebíč. Důvod je logický. Neprůhledné toky peněz v rámci jednoho odvětví sportu ve městě.

 

Němec s podmínkou v podstatě souhlasil, ale ihned svalil vinu na FŠ s tím, že o slučování nechtějí jednat. Se svým vysvětlením přispěchal místopředseda Fotbalové školy Luděk Procházka. Proti sloučení prý nic nemají, ale chtějí mít svoje oddělené finance. To je zase pro HFK nepřijatelné.

Je jasné, že mezi oběma kluby, resp. některými osobami, je silná averze. Na webových stránkách HFK uvádí, že členem představenstva je Ing. Jan Karas. To by mnohé naznačovalo.
Jestli má dále fotbal v Třebíči uspokojivě fungovat, musí obě strany zasednout k jednacímu stolu. Jako prostředník se nabídl místostarosta Pavel Svoboda. Uvidíme, zda si povede stejně zdatně, jako zesnulému Jiřímu Křivanovi, který před lety třebíčský fotbal sjednotil a vládl mu roky železnou rukou.

František Ryneš

Aktualizováno Pátek, 02 Listopad 2012 10:28