Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horácká Slavia opět naprázdno
Horácká Slavia opět naprázdno PDF Tisk Email
Čtvrtek, 01 Listopad 2012 10:04

Menší krizi prožívá tým Horácké Slavie. Po sobotní prohře na ledě Hradce Králové 2:0 nyní prohrál i na ledě favorita z Ústí. Výsledek dramatického utkání - 2:4.

Domácí Lvi se vrhli na hosty s vervou a zle zatápěli v třetině Třebíče. Všechny pokusy ale zneškodnil Čiliak až na akci prvního útoku, kterou v 17. minutě proměnil Kovář. Hru hostů nejlépe vystihuje následná přesilovka, při které měli největší šanci z úniku domácí hráči!

Druhou část začali hosté zbytkem přesilové hry. Dá se říci, že v první polovině třetiny měli i více ze hry. Vyložené šance ovšem nebyly. Když v deváté minutě vstřelili branku, bylo to po faulu Čuříka. Od té chvíle byla hra opět v režii domácích. Bohužel i při přesilovce Třebíče. Opět ujeli dva hráči a tentokrát už chybu potrestali gólem. Třebíč byla v tomto utkání velmi nedisciplinovaná. Osm vyloučených není zrovna málo.

Nejvíc trenér Pokorný supěl ve třetí třetině, po zbytečném faulu již za třináct vteřin. Následnou přesilovku domácí využili a šli do tříbrankového vedení. Možná, že to vše nakoplo nejen trenéra, ale zřejmě po mozkové masáži hráčů i celý tým. Od této chvíle se začala hra Třebíče podobat té ze začátku sezóny. Nezabalili utkání, ale naopak ho zdramatizovali. Nejprve se trefil Vondráček a necelých šest minut před koncem i Dolníček. Domácí možná stav podcenili a to se jim šeredně nevyplatilo. Rázem byli na koni hosté a domácí jen těžko odolávali. Obrovskou šanci měl Vondráček, ale ani on nebyl úspěšný. Tehdy šel adrenalin domácích fanoušků velmi vysoko! Veškerá hra Lvů se omezila na pouhé vyhazování puku z pásma, ve většině případů na zakázané uvolnění. Na konci si vzali hosté oddechový čas a více než minutu před koncem odvolali brankáře. Vyrovnávací branku to nepřineslo. Navíc dvě vteřiny před koncem pečetil výsledek do prázdné klece Roman Pšurný.

Stejně jako v Hradci i v Ústí sehráli hráči Třebíče slušnou partii se špatným koncem. Hra se ale po několika propadech opět zvedá a chce to jen dobrý výsledek, aby se hráči opět více uvolnili.

V sobotu bude příležitost proti Olomouci, která včera zvítězila nad Jihlavou 4:1. Jiří Dopita odehrál letos jen jedno utkání před týdnem, od té doby opět dvakrát chyběl. Uvidíme ho na ledě Třebíče? Hned v pondělí jede mužstvo z Vysočiny na led vedoucí Mladé Boleslavi. Zde nemá co ztratit, nebodovalo tam zatím žádné mužstvo, včetně Ústí. Hokejisté z města Škodovky vedou tabulku s náskokem 7 bodů na Ústí. Překvapí Horáci sebevědomé Lvy?

Jan Zeman