Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Nepovedené derby pro Jihlavu
Nepovedené derby pro Jihlavu PDF Tisk Email
Čtvrtek, 25 Říjen 2012 07:34

Utkání I. ligy ledního hokeje mezi Třebíčí a Jihlavou bývá vrcholem soutěže. Včerejší ovšem ani zdaleka nebylo, Jihlava hladce zvítězila 5:1 nad domácí Horáckou Slavií. Domácí by nejraději zapomněli, diváci také.

Začátek byl slibný. Už v páté minutě lovil ze sítě puk hostující brankář Novotný. Střelcem byl Vondráček a domácí vedli 1:0. Někdy platí přísloví „první vyhrání, z kapsy vyhání“. Domácí byli jednoznačně 10 minut lepším mužstvem a Jihlava se prakticky nedostala do šance. V desáté minutě ale domácí faulovali a Dukla se dostala do hry. Přesilovku sice nevyužila, ale začala diktovat tempo hry. Výsledek se dostavil záhy, když hostující Jaroš vypálil od modré a domácí si srazili puk do branky. Od této chvíle bylo na ledě prakticky jen jedno mužstvo. Hráči Třebíče kupili chybu za chybou. Do konce první části již gól nepadl, za což mohli děkovat brankáři Čiliakovi. Vychytal i přesilovku 5:3. Do kabin se šlo za stavu 1:1.

 

Kdo si myslel, že od druhé třetiny se obraz hry změní, ten se mýlil. Hru stále kontrolovala Dukla a přidala další branku.

Do třetí části přeházel trenér Pokorný sestavu a v jeho hlavě byl plán na obrat. Bohužel, v hlavách hráčů nikoliv. Nabídnutou přesilovku sehráli jak mužstvo amatérů a po ní udělali hrubku, kterou hosté potrestali. Stav 1:3 by nebyl tak tragický. Hráči ale dělali chybu za chybou a nechali se často vylučovat. Jihlava dvě přesilovky využila a pro domácí byla závěrečná siréna vysvobození.

Trenér po zápase nešetřil kritikou do vlastních řad. Nejvíce ho nadzvedli vyloučení po nesmyslných faulech v útočném pásmu. Příliš šťastné zřejmě nebylo ani nasazení Lukáše Nahodila. Po kritice médií a fanoušků se podařilo dojednat jeho hostování v mateřském klubu. To je určitě chvályhodné a je třeba manažery velmi pochválit. Lukáš hrál právě v Dukle Jihlava, což fanoušci nesli nelibě. Ovšem nasadit ho do utkání právě proti celku, kde ještě v pondělí trénoval, to asi nebylo úplně ono. Derby je vyhecované utkání, na které se hráči připravují více než na jiné. Ještě v pondělí máte v hlavě, jak budete hrát proti Třebíči a druhý den to máte v hlavě otočit a myslet opak. I když jsou hráči profesionálové, nejsou roboti.

Vzhledem k dobrému začátku sezóny není třeba házet flintu do žita. Horáky nyní čekají dvě těžká utkání na ledě soupeře. V sobotu v Hradci Králové a příští středu v Ústí. Oba zápasy budou důležité. Je nutné, aby hráči zapomněli na včerejší výbuch a dali se psychicky dohromady. Lukášova přítomnost by mohla hráče vyburcovat k dobrým výkonům. Hradec má nyní domácí trojzápas s celky Vysočiny. První proti Dukle vyhrál, včerejší proti Brodu prohrál 3:5. V Hradci nyní hraje i Michal Mikeska a loni ještě hráč Slávie Jakub Kania. Věřme, že Slavia opět zaboduje.

Jan Zeman