Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu A opět ti Draci…
A opět ti Draci… PDF Tisk Email
Úterý, 16 Říjen 2012 08:13

Horácká Slavia sehrála během tří dnů dva zápasy. V sobotu vyhrála na ledě Litoměřic 4:3 v prodloužení. Hrál se vyrovnaný hokej, skóre se měnilo na obě strany a rozhodl důraz Třebíčských.
V utkání byli objektivně lepší hosté. Otočili nepříznivý stav 0:1 z poloviny utkání. Během deseti minut se trefili postupně dvakrát Tomáš Vondráček a jednou David Ostřížek. Na začátku třetí třetiny dohrávali domácí přesilovku a tečovanou střelou snížili na 2:3. Když už někteří domácí fandové odcházeli nespokojeni ze stadiónu, necelou minutu a půl před koncem vyrovnal opět tečovanou střelou domácí Hašek. Radost domácích však trvala jen do začátku prodloužení, kdy už po 42 vteřinách rozhodl dorážkou Vilém Burian. Cenné vítězství a postup na třetí místo v tabulce.
Možná i tento fakt hrál roli při dalším domácím zápase. V pondělí přivítali slávisti Draky ze Šumperku.
V brance hostů nastoupil Tomáš Štůrala, který dvě sezóny stál v brance Třebíče. Právě znalost domácích hráčů hrála roli. Šumperk si odvezl výhru 0:3 a Tomáš čisté konto. Domácí byli v zápase určitě lepším týmem, ovšem bez produktivní koncovky. Uspokojeni posledními výsledky nešli do všech akcí s potřebným důrazem a narazili. I když se pohybuje Salith uprostřed tabulky, je to jediný tým, který dokázal zatím porazit suverénního lídra z Boleslavi. Mimochodem, včera si Boleslav hladce poradila s Brodem a dala mu na cestu 6 branek.
I loni Třebíč Draky v základní hrací době neporazila. Někdy jsou tyto zápasy důležité a pomůžou hráčům vrátit se na zem. Zvláště když je nyní čeká dvojzápas na ledě soupeře. Ve středu jedou na led Benátek a v sobotu do Kadaně. Zvláště utkání v Kadani bude velmi těžké. Po výměně trenérů se Kadani daří a potvrdila to včera výhrou v Hradci Králové.  Věřme, že se Horákům podaří ukořistit nějaké body a nepřijedou s prázdnou.

Jan Zeman

Aktualizováno Čtvrtek, 18 Říjen 2012 07:34