Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horácká Slavia si poradila i s Mostem
Horácká Slavia si poradila i s Mostem PDF Tisk Email
Čtvrtek, 11 Říjen 2012 09:07

Ve středu 10. října přijel do Třebíče nepříjemný soupeř, který má velmi dobrou bilanci na kluzištích soupeřů. I když se hráči Mostu snažili, domácí zaslouženě zvítězili. Počtvrté za sebou, tentokrát 4:2. Brankář Marek Čiliak obdržel branku až v 47. minutě zápasu. Jeho neprůstřelnost se tak zastavila na 294 minutách, počítaje základní hrací dobu plus dvě prodloužení.

Domácí sice nezachytili začátek zápasu, když hned hráli v oslabení a zdálo se, že hosté domácí přehrávají. Poté se hra vyrovnala a mezi desátou a třináctou minutou se trefili domácí Milan Přibyl a Martin Čech. Náskok hokejisty Horácké Slavie uklidnil a v pohodě dohráli třetinu.

Ve druhé třetině byli hosté odhodláni utkání zdramatizovat. Jejich snaha o útočení ovšem otevírala okna v obraně. Mnoho šancí ale třebíčští nevyužili. Když už se divákům zdálo, že druhá třetina bude bez branek, domácí Dolníček potrestal vyloučení a bylo 3:0.

Na začátku třetí části měli domácí hráči opět šance na zvýšení, ale hostující brankář Závorka byl opravdovou závorou! Naopak již ve zmiňované 47. minutě zkorigovali hosté na 3:1. Drama se však nekonalo. Za pět minut Ostřížek využil zaváhání Baníku v rozehrávce a bylo jasno. Branka Mostu dvě minuty před koncem znamenala jen úpravu stavu.

Domácí mohli být spokojeni. V tabulce poskočili na čtvrté místo a bodově se dotáhli na Havlíčkův Brod. Zajímavostí včerejšího kola jsou vysoké výhry favoritů soutěže. Jihlava vypráskala Litoměřice 7:0, Boleslav vyprovodila Písek 6:1 a Olomouc Beroun dokonce 8:1. Po výměně trenérů zabrala i Kadaň a zostudila Šumperk 7:1. Prostě včera se diváci nenudili… V sobotu zajíždí Třebíč na led Litoměřic. I přes zdánlivě lehkou porážku v Jihlavě jsou Středočeši jen 3 body za Třebíčí. Tedy nelehký úkol pro Horáckou Slavii. V zápětí, hned v pondělí přijede do Třebíče celek Šumperku. Přijďte povzbudit domácí tým!

Jan Zeman