Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu V Písku kralovali brankáři!
V Písku kralovali brankáři! PDF Tisk Email
Pondělí, 01 Říjen 2012 12:28

Není mnoho hokejových zápasů, které končí po 65 minutách hry 0:0. Takový byl stav na ukazateli v Písku v sobotním utkání mezi domácími hokejisty a Horáckou Slávií.
Hrdinou utkání byli oba brankáři, spíše než písecký plzeňský Mazanec a Marek Čiliak v dresu Třebíče. Mazanec sice letos odchytal dvě vítězství Plzně nad Libercem a ve Vítkovicích, nicméně po angažování bostonského gólmana Raska se stal až trojkou za druhým Adamem Svobodou. V bráně Písku ukázal, že to bylo neprávem. Pochytal všech 39 střel Horáků, stejně jako Čiliak čelil 33 střelám domácích.
Písek se spoléhá, kdo mu přijde na pomoc z extraligových celků. Z přeplněného Kladna sem na hostování dorazil i Petr Obdržálek, který hrál v lajně s Paterou a Hlaváčem, ale po příchodu celé Jágrovi pětky putoval na hostování do Písku. Zápas byl vypjatý na obou stranách.

Čím více ubíhal čas, tím více byla nebezpečná každá střela. Ve druhé třetině Třebíč zapnula na vyšší obrátky, ale ani poměr střel 5:18 (!) vytoužený gól nepřinesl. Utkání dospělo až do nájezdů, kde jediným úspěšným exekutorem byl Milan Přibyl, který nájezdy mnoho nejezdí. Trenér Pokorný ovšem vybral střelce na úkor exekutora blafáků a povedlo se. Čiliak vychytal svoje první čisté konto! Ve středu doma hostí mužstvo Třebíče Beroun. Právě v tomto klubu poprvé nastoupil druhý z Plzeňských gólmanů – Adam Svoboda, který potřebuje zůstat v zápasovém rytmu. Pomocí jsou i „přebyteční“ hráči Slavie, Kladna atd. Zápas to nebude lehký a proto přijďte povzbudit Třebíč!

Jan zeman