Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Olomouc – Třebíč 5:2
Olomouc – Třebíč 5:2 PDF Tisk Email
Úterý, 25 Září 2012 10:17

Díky první nepovedené třetině, kterou domácí s přehledem vyhráli 3:0, si Horácká Slavia odváží druhou letošní prohru. I přes celkový stav skóre bylo utkání vyrovnané. Ve druhé třetině byla hra v celku vyrovnaná, ve třetí měla navrch Slavia.

Domácí naskočili do utkání s odhodláním napravit předchozí neutěšené výsledky. I když v předešlých čtyřech zápasech Olomouc nevyužila ani jednu přesilovou hru, proti Třebíči hned tři! Po deseti minutách prohrávali hosté již 2:0. I když se v posledních minutách třetí třetiny Horáci snažili o korekci stavu, půl minuty před sirénou se podruhé v zápase trefil Herman. Do druhé třetiny nastoupil do branky Třebíče místo Čiliaka mladý gólman a třebíčský odchovanec Lukáš Dusík. Lukáš paradoxně loni chytal za juniorku Olomouce juniorskou extraligu. Možná i to mu pomohlo, že inkasoval už jen dvakrát. Dvakrát se trefili postupně i třebíčští. Ve druhé třetině Martin Čech a ve třetí třetině Jan Káňa. Ve třetí třetině se domácí Kohouti dostávali do třetiny Slavie jen sporadicky, ale bohužel, v době největšího tlaku hostů Kolouch také podruhé v zápase zacílil přesně za Dusíkova záda.

 

Výsledek je pro Třebíč trochu krutý. Podobně utkání hodnotil i trenér domácích Jan Tomajko: „Musím uznat, že Třebíč tady neodehrála tak špatné utkání, jak by se podle výsledku zdálo.“ Trenér Pokorný byl o něco přísnější: „Měli jsme problémy s disciplínou. Když se v Olomouci necháte v hned v první části třikrát vyloučit, rovná se to podřezané větvi.“ Ve středu bude možnost odčinit poslední dvě porážky a ukázat, že první tři vítězství nebyli náhodné.

Jan Zeman