Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Zápas o první místo pro Ústí
Zápas o první místo pro Ústí PDF Tisk Email
Pondělí, 24 Září 2012 20:22

V sobotu se v Mann+Hummel Aréně střetla mužstva z čela tabulky. Lídr Třebíč hostil favority z Ústí nad Labem. Zápas byl velmi povedený, diváci se rozhodně nenudili a brankáři na obou stranách také ne.

První třetina patřila domácím hráčům, kteří ji vyhráli 2:1 díky brankám Kauta a Čuříka. Zajímavostí je, že u první branky si připsal asistenci i gólman Čiliak. I přes velké šance, ze strany Ústí někdy opravdu vyložené, držel po celou druhou třetinu domácí brankář šance domácích na letošní neporazitelnost. Bohužel v závěrečné třetině už neodolal tlaku zkušených hostů a po dvou brankách Slovanu putují tři body na sever. Jak poznamenal po utkání trenér Ústí Česťa Šindel, domácí by si remízu zasloužili. Škoda, šancí bylo dosti.

 

Dnes zajíždí celek Třebíče do Olomouce k dalšímu těžkému utkání. Olomouc zatím se šesti body okupuje desátou příčku. V sobotu prohrála v Jihlavě 2:3. V dresu domácích stále nenastupuje Jiří Dopita, naopak v dresu Třebíče nastoupí dlouholetý hráč Olomouce Čuřík a loni posila Rosťa Marosz. Doufejme, že se jim zadaří a ukáží domácím, že bylo chybou se jich zbavit! Škoda jen, že za Třebíč nenastoupí Lukáš Nahodil, který v létě přijel do Třebíče ukázat svůj druhý titul s extraligovými Pardubicemi. Byla to docela velká sláva, autogramiáda apod. Bohužel zřejmě nejen finanční otázka, ale i manažerský neúspěch zapříčinil, že po loňské anabázi v Havlíčkově Brodě, nastupuje nyní Lukáš za Duklu Jihlava. Uvidíme jak ho diváci přijmou, pokud nastoupí proti Třebíči. 

Ve středu přivítá doma celek Horácké Slavie loňský extraligový celek z Mladé Boleslavi. Fanoušci se mohou těšit na dnes už také legendu Davida Výborného.  Navíc se stále hovoří o příchodu patriota klubu Radima Vrbaty z NHL. Jeho bratr David hrál v Třebíči v sezóně 2004-5 a nutno podotknout, že dobře. Tak přijďte povzbudit domácí celek!

Jan Zeman