Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu František Ryneš mistrem republiky!
František Ryneš mistrem republiky! PDF Tisk Email
Úterý, 15 Květen 2012 13:45

Mistrovství České republiky v šermu veteránů proběhlo o tomto víkendu ve Zlíně, záštitu nad ním převzal krajský hejtman. Významného sportovního úspěchu dosáhl šéfredaktor našeho zpravodajského serveru František Ryneš. Stal se historicky prvním mistrem  republiky v šermu kordem veteránů. Svoji kategorii 60+ s přehledem vyhrál a upevnil si tak vedení v celostátním žebříčku. Před posledním turnajem už nemůže být předstižen.

František Ryneš nejprve bez problému postoupil ze své šestičlenné skupiny do eliminace. Zde postupně vyřadil zlínské šermíře Radima Vajdu a Roberta Schindlera. V semifinále narazil na svého kolegu z veteránské reprezentace Jana Kučeru z Karlových Var. Po dramatickém boji zvítězil 10:9, když už prohrával 6:9. Ve finále ho pak čekal slovenský reprezentant Imrich Chilo z Košic. I toho porazil 10:9, celý průběh utkání však měl bezpečně pod kontrolou.

Vítězstvím na domácím šampionátu se Ryneš kvalifikoval na mistrovství světa veteránů, které pořádají naši jižní sousedé v Kremsu od 15. do 21. října. 

Jan Zeman