Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč sportovně gratuluje Ústí
Třebíč sportovně gratuluje Ústí PDF Tisk Email
Pondělí, 05 Březen 2012 08:36

V pátek a sobotu se odehrály poslední mistrovské zápasy Horácké Slavie v tomto ročníku. I tyto zápasy na vlastním ledě proti favoritu z Ústí nad Labem naši prohráli. V pátek 1:3 a v sobotu 1:5. Souboj prvního s osmým po základní části připomínal, hlavně v sobotu, marný boj. Zkušení hosté nepouštěli hráče Třebíče do vyložených šancí. V pátek bojovali domácí jako lvi, ale nebylo to nic platné. V první třetině už v desáté minutě vedli severočeši 2:0 a bylo jasné, že proti takovému soupeři se zápas neotočí. Navíc domácím chyběl nejproduktivnější muž David Dolníček i zkušení beci Rangl a Kania. Sice na začátku druhé třetiny snížil Martin Čech, ale to bylo na dlouho proti Ústí vše. Veterán Zdeněk Orct v brance Slovanu nepřipustil žádné drama. A když dostali domácí gól do šatny, bylo prakticky rozhodnuto.
Třetí třetina střídala útoky na obou stranách, ale oba gólmani zářili. Zdeněk Orct udržel ve dvou utkáních proti Třebíči více než 80 minut čisté konto a inkasoval pouze jeden gól! V sobotním utkání nastoupil do branky Ústí opět Koutský, stejně jako ve druhém utkání v Ústí. A i on ukazoval, že je rovnocenným parťákem do branky severočechů. Symbolický zásah inkasoval až v 51. minutě. Třebíčští šli do utkání vyčerpaní z pátečního duelu. První třetina připomínala rychlík jedoucí okolo plně naloženého náklaďáku.

Ústí tentokrát stihlo dát dvě branky už o minutu rychleji než v pátek. A domácí neměli nárok něco s výsledkem udělat. Mezi diváky seděl i Lukáš Nahodil, který s úsměvem přihlížel, jak po každém hvizdu domácí doslova tahají nohy na střídačku. Zatímco hostující Koutský lehce potrénoval, Hrubec v brance domácích měl plné ruce i nohy práce.
Ve druhé třetině hosté přidali další tři kousky a bylo po zápase. A to měli ještě plno šancí. Největší šanci domácích za stavu 0:4 nevyužil Petruška, který neproměnil trestné střílení. V třetí třetině Ústí dohrávalo a také domácí chtěli čestně dohrát toto utkání, které směřovalo k přídělu z druhého zápasu. Povedlo se a Ondřej Látal vstřelil jediný gól domácích. A protože hostům, kteří už hráli pro diváky a vymýšleli kombinace, se už branku vstřelit nepodařilo, utkání skončilo 1:5. Obě strany poděkovali divákům, z Ústí přijela početná skupina cca. 200 fanoušků, které podpořila skupina fandů z Drážďan. Ti se dostavili na výlet do Třebíče v dresech svého klubu a podporovali hostující Slovan. Příklad, jak mohou fanoušci spolupracovat a těšit se ze hry. Domácí fanoušci připravili též ovace svým favoritům. Trenér Pokorný toho dokázal opravdu mnoho. Ač v průběhu sezóny zatracován, pracoval z velké části s juniory. To ocenil i trenér Ústí Rosol, který to vyzdvihl jako klad Třebíče a příslib do budoucnosti. Hráči opravdu vydali maximum svých sil a dovedností.

Na posledních dvou utkáních byla kaňkou snad jedině marketingová akce Horácké Slavie. Ta předem propagovala prodej hraných dresů ze sezóny 04/05 a 05/06, za pouhých 300,- Kč. To mě přišlo jako prima nápad na podporu fanoušků. Dresy se běžně draží za několikanásobně vyšší částky a dresy hvězd týmu i v řádech tisíců. Jaké překvapení, když se ve fan shopu prodávali dresy, ale dorostenců! Dresy v hrozném stavu, špinavé, několikrát zašívané atd. Možná, že dorostenci v nich sehráli i více než dvě sezóny! Tehdy mě bylo fanoušků líto. Hodnota těchto dresů je nulová! Takový malý podvod ze strany klubu! Nebo jen zoufalý pokus vytáhnout ještě nějaké peníze, kterých se stále nedostává? Kdo se bude chtít zeptat vedení klubu co a jak bylo a bude, může dnes od 18:00 hodin ve VIP prostorách zimního stadiónu.

Jan Zeman

Aktualizováno Sobota, 17 Březen 2012 14:51