Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Páté vítězství v řadě!
Páté vítězství v řadě! PDF Tisk Email
Pondělí, 06 Únor 2012 08:17

Kdo si dal ještě před zápasem pivečko či grog a přišel na zimní stadion ve třetí minutě, nevěřil svým očím! Stav domácí – hosté 2:0. Na to zdejší diváci nejsou zvyklí. Úvod jako z partesu a tomu odpovídalo celé utkání. Litoměřičští si tentokrát odvezli debakl 7:0. Středočeský klub patřil letos k těm, které Třebíč ještě neporazila. Tři předchozí zápasy skončily vítězstvím Litoměřic. Na poslední zápas ale nebudou vzpomínat dobře. Než si hráči prohlédli všechny reklamy na ploše už bylo 2:0. A do konce třetiny padly ještě další dva góly. Skóre 4:0 bylo opravdu hrozivé. Hosté se nevzdali, ale do konce utkání si nevytvořili ani jednu 100% šanci. Konečné skóre 7:0 je tedy lichotivé. Mohlo to dopadnout i hůře. Fantom v brance domácích nepustil žádnou střelu a připsal si další čisté konto. Letos už páté a tím se dostal do čela tabulky brankářů první ligy. Stejný počet nul, ale horší statistiku má jen jihlavský Halmoši.

O branky Třebíče se postarali 2x Stejskal, 2x Laš, Dočekal, Sedláček a Dietz. Trenér Pokorný mohl být spokojený. V tabulce se bodově Třebíč dotáhla právě na Litoměřice a díky lepšímu skóre je přeskočila. Ve středu čeká domácí borce těžší soupeř ze Šumperka. Hrají sice doma, ale série pěti vyhraných zápasů by je mohla trochu ukolébat. Trenér Pokorný je zkušený trenér a ví jak mužstvo motivovat. Šumperk má ve svém kádru zkušené borce a letos je Třebíč porazila jenom jednou v prodloužení na domácím ledě. Jde i o důležité body. Šumperk je za Horáckou Slavií a vítězství by pro domácí znamenalo trochu více klidu. Navíc na ně čeká v závěru těžké dvojutkání Ústí, Chomutov a je potřeba mít trochu nahráno. Věřme v další úspěch a prodlouženou šňůru!

Letmo se ještě zmíníme o třech bývalých hráčích Třebíče. Leoš Čermák zažil včera úžasný večer. Slavil výhru 8:2 v dresu Komety nad Vítkovicemi a přispěl k ní šesti body (2+4)! Daří se i Vilému Burianovi v dresu Budějovic, kde nastupuje v jedné lajně s matadorem Alešem Kotalíkem. Na svém účtu má zatím 8 bodů (2+6). Na Slovensku stále řádí Petr Obdržálek, který je jedním z nejlepších hráčů jak Skalice, tak celé extraligy. V tabulce nejlepších v kanadském bodování mu patří 12. místo. Všem přejeme mnoho dalších úspěchů!

Jan Zeman

Aktualizováno Sobota, 17 Březen 2012 14:59