Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Kadaň počtvrté padla
Kadaň počtvrté padla PDF Tisk Email
Čtvrtek, 02 Únor 2012 08:48

I ve čtvrtém letošním klání Třebíče a Kadaně byli úspěšní borci z Vysočiny. Vítězství 4:2 je na severočeském ledě opravdu cenné. Navíc v hektickém závěru přináší důležité tři body. Třebíč bodovala počtvrté za sebou za tři body, i když bylo utkání velmi vyrovnané a o třech bodech rozhodlo štěstí na straně Horácké Slavie. Hrdinou byl opět muž s maskou, Šimon Hrubec. Inkasoval teprve po 193 minutách. Předchozí dvě střetnutí skončil s nulou na kontě. Navíc podobnou sérii měl i s Kadaní, kdy inkasoval po 150 minutách. Kadaň mu do včerejšího zápasu gól nevstřelila. V prvním vzájemném zápase chytal Štefl. Včerejší zápas byl hodně vyrovnaný, už z principu, že se blíží závěr soutěže a každý bod je dobrý. Po včerejším utkání je rozdíl v tabulce mezi Kadaní a Třebíčí 4 body pro mužstvo ze severních Čech.
Hosté šli v desáté minutě do vedení zásluhou Stejskala a drželi se statečně až do poloviny zápasu, kdy domácí vyrovnali.

Ve druhé třetině byli hosté 5x na trestné lavici a tak se do zápasu prakticky vrátili až v poslední třetině. Nejprve v šesté minutě domácí otočili stav na 2:1. Hosté se ale nevzdali a po minutě a půl po zásluze a se štěstím vyrovnali. Natřikrát (tolik prostoru!) dorazil kotouč za branku Fořt. Poté přišli chvíle třebíčského čaroděje. Zneškodnil minimálně dvě tutovky domácích. Ale i Třebíč měla šance a Dolníčka vychytal domácí gólman Zázvorka jen silou vůle. Slabou chvilku si vybral v 57. minutě, kdy Vondráček nahodil kotouč na branku a Zázvorka si jej sám srazil do klece. K.O. pro domácí, radost pro hosty. Do prázdné branky potom pečetil Marek Laš.
Doufejme, že Horácká Slavie naváže na parádní výkony v domácím dvojutkání. Hostí soupeře, s nimiž půjde každý zápas o šest bodů. V sobotu Litoměřice (nyní +3 body před Třebíčí), ve středu Šumperk ( -5b.). Věříme, že i diváci přijdou v hojném počtu a pomůžou.

Ve středu skončil přestupní termín, kdy mužstva mohli zapsat na soupisku poslední hráče. Lukáš Havel a David Ostřížek ukončili hostování z Třince. Tomáš Vondráček byl zapsán na střídavý start do Komety, David Dolníček a Martin Dočekal do Zlína. Naopak na soupisku Třebíče byli připsáni brankáři Sedláček (Zlín) a Kantor (Č.Budějovice) do obrany junioři ze Zlína Janota a Buchta. Nejslibněji vypadá posila do útoku Patrik Petruška z Plzně a Jan Káňa z Komety (jmenovec Jana Káni, který už v Třebíči hostoval). Oba útočníci mají zkušenosti z prvních týmů. Jan Káňa je pátý nejproduktivnější hráč juniorské extraligy, Petruška třetí nejlepší z mužstva Plzně, ač má skoro o polovinu utkání méně! Věřme, že budou posilou a pomůžou v boji o play-off. Ztráta sedmi bodů není tragická!

Jan Zeman

Aktualizováno Sobota, 17 Březen 2012 11:31