Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč proti lídrovi za bod
Třebíč proti lídrovi za bod PDF Tisk Email
Pondělí, 16 Leden 2012 09:09

V sobotu přijel do Třebíče lídr tabulky první ligy, celek Ústí nad Labem. Tým koučovaný bývalou hvězdou Petrem Rosolem přijel tak trochu na výlet. Podle toho vypadal průběh utkání i výsledek, když Ústí doslova urvalo dva body. Utkání provázela vypjatá atmosféra ze strany diváků. Po celém stadionu fanoušci rozvěsili transparenty s nápisy volajícími po odstoupení vedení klubu. Mohli jsme číst: „ Hrobaři třebíčského hokeje!“ , „Vedení ven!“, nebo nejúsměvnější „Květáku, už tě čekají na pracáku!“ (Květák = přezdívka trenéra Pokorného). Nálada z volání po odvolání dua Čapek – Pokorný se přenesla i do hry.
Třebíčští byli nervózní a začali zakřiknutě. Naopak Ústí si v tréninkovém tempu zahřívalo brusle. V desáté minutě hosté udeřili. Perfektní akci zakončil David Ludvík střelou z mezikruží nad levé rameno Hrubce. Hosté pokračovali ve výletním tempu a jen se snažili utkání s podceňovaným soupeřem dohrát. To se jim vymstilo. Dvě minuty před koncem třetiny zbytečně faulovali a přesilovku mazácky vyjetím zpoza branky proměnil David Dolníček.

Do druhé třetiny vstoupili nešťastně domácí faulem. Z následné přesilovky opět skórovali hosté. Mezi betony se trefil Robin Kovář. Opět se tím ukolébali a možná i trochu zdřímli. Domácí  začali více bruslit a dostávat se do šancí. Ústí jakoby přestalo bránit. Mnohokrát hasil akce brankář Koutský (v neděli nastoupil za Pardubice). Únik Sedláčka dokonce jasným faulem, kdy se mu vrhl pod nohy aniž se dotkl puku. Rozhodčí nepochopitelně mlčel! Neustoupil ale v polovině třetiny, když poslal na trestnou lavici hned dvojici hostů. Dvojnásobnou přesilovku trestali domácí gólem Havla, který nadvakrát překonal ležícího Koutského. Hosté se nepoučili a o pár minut později rozhodčí kompenzoval nepotrestání faulu brankáře trestným střílením. Marek Laš neproměnil. Ani to Slovanu nestačilo a o tři minuty později unikl junior Lukáš Paták a mazácky vykoupal Koutského – 3:2. Konečně se probudilo i publikum. A nakonec i hosté, kteří zařadili třetí rychlostní stupeň. Do konce třetiny se ale nic zvláštního nestalo.
Do třetí třetiny šli hosté viditelně odhodláni nepříznivý stav zvrátit. Přeřadili na čtyřku a domácím bylo horko. Nutno podotknout, že se snažili ze všech sil výsledek uhájit. Teprve pět minut před konce konečně hosté zařadili nejvyšší rychlostní stupeň. Když už se zdálo, že Slavia překvapivě lídra udolá, zaúřadoval pruhovaný muž. Nesmyslně 90 vteřin před koncem vyloučil domácího hráče za „běžný souboj“. Hosté tak mohli jít v šesti proti čtyřem, což následně i 55 sekund před koncem využili. V prodloužení se nic zvláštního nestalo a tak rozhodovali nájezdy. V nich byli šťastnější hosté, kdy poslední proměnil Třetina a domácí Dolníček nastřelil tyč.

Domácí se snažili, bojovali, ale bylo vidět, že nehrají v pohodě. Stejně jako bylo jasně vidět, že hosté nehrají naplno. Dnes od 18 hodin je naplánována schůzka vedení mužstva s fanoušky, kteří žádají vysvětlení stavu klubu. Jsou rozezlení na uzavření diskusního fóra na webu Horácké Slavie stejně jako na údajnou nečinnost vedení v získávání sponzorů, což jsou dnes hlavně Karel Čapek jako generální manager a Dalibor Šlapák, obchodní manager. Kamil Pokorný je jako sportovní manager odpovědný za kádr. Na druhou stranu si může dovolit jen to, na co prvně zmiňovaní seženou peníze.
Otázkou je i nezájem ze strany radnice. Účastní se někdo této schůzky? Schůzka se koná v prostorách VIP na zimním stadiónu. Přijďte si zadebatovat!

Jan Zeman

Aktualizováno Úterý, 31 Leden 2012 08:15