Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč v derby poprvé neuspěla
Třebíč v derby poprvé neuspěla PDF Tisk Email
Pondělí, 09 Leden 2012 08:25

Sobotní derby s Havlíčkovým Brodem skončilo vítězstvím hostujících Rebelů 3:5. Bohužel, domácí Horácká Slavia nenavázala na skvělé výsledky z derby minulých. Po dvou vítězstvích, právě proti Rebelům, tak i proti Jihlavě, tentokrát Horáci padli. Utkání mělo náboj, šťávu, ale výsledek pro diváky, kterých přišlo přes dva tisíce, nebyl radostný. Do sestavy Třebíče se vrátil z Ústí nad Labem Marek Laš. Patřil k nejlepším na ledě, podílel se na všech třech trefách domácích brankou a dvěma asistencemi. Druhým mužem zápasu byl Lukáš Havel, který obě Lašovy asistence proměnil v branky. V brance hostů se překvapivě objevil Standa Neruda. Trenéři mu věřili, že zná více domácí forvardy, než oni jeho. A vyplatilo se. Domácí byli více než vyrovnaným soupeřem, tak jak to v derby chodí. Bohužel, neproměnění šancí a dobrý výkon Nerudy, přinesl body do Kotliny. Hlavní podíl na vítězství Havlíčkova Brodu měl skvělý nástup do třetí třetiny. Prakticky během minuty odskočili na stav 1:3 a domácím se těžko z tohoto úderu vzpamatovávalo.

I po snížení stavu, hosté vždy o další gól utekli. Poslední pátý přidali v závěrečné power-play. Horácká Slavia je tak stále v tomto roce bez bodu. Navíc jí čeká těžké dvojutkání. Ve středu v Chomutově a v sobotu doma proti Ústí. Ačkoli v prvním měření sil z obou utkání vyválčili třebíčští body, Chomutov asi přece jen nebude jako Juraj Jánošík a nebude body rozdávat chudým. Třebíč nemá co ztratit, jen získat. Musí hrát vabank. Pokud ve středu prohraje i 6:0, nikdo se nebude divit, ani nic vyčítat. Utkání s týmem, který má měsíční rozpočet, jako Třebíč celoroční, je přeci jenom nepoměr. Proto může Horácká Slavia jen překvapit!

Dodejme ještě zajímavost z Vysočiny. Dukla Jihlava také letos ještě nevyhrála, navíc po debaklu v Ústí, prohrála i doma s posledním Mostem!

Jan Zeman   

 

Aktualizováno Úterý, 31 Leden 2012 07:55