Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horácká Slavia se vrací s prázdnou
Horácká Slavia se vrací s prázdnou PDF Tisk Email
Čtvrtek, 05 Leden 2012 08:22

První utkání v roce 2012 se Horácké Slavii příliš nepovedlo. V Benátkách nad Jizerou prohrála 1:2. V kádru Třebíče se objevily dvě nové tváře. Juniorský útočník Sedláček (hostování z Plzně) a navrátivší odchovanec Ondřej Látal (naposled Hr. Králové). Do branky se postavil opět Šimon Hrubec, jistota na tomto postu. A opět může Třebíč děkovat tomuto mladému gólmanu, že neodjela s horším výsledkem. V první třetině vzrušilo diváky snad jen trestné střílení domácího Kellnera. Hrubec ovšem zaklapl betony včas a jeho nájezd zneškodnil.  Když už si šli diváci pomalu ke stánku pro párek, sedm desetin před koncem třetiny strhl vedení na stranu hostů Lukáš Havel. Gól do šatny jak vyšitý. Bohužel pomohl domácím, kteří druhou třetinu začali aktivněji a hosté mnohé akce soupeře hasili pomocí faulů. Díky tomu se prakticky nedostali do hry a domácí ve 25. minutě vyrovnali Králem. Horácká Slavia byla v útlumu a ve druhé polovině třetiny zastoupila překonaného Hrubce tyč.

 Poslední část začala nešťastně pro hosty, kdy z takové nemastné akce se odrazil puk od Klimta, a domácí rázem vedli. Snaha na třebíčské straně o vyrovnání byla, leč marná. Třebíč otevřela hru a do její obrany pronikali útočníci domácích. Naštěstí stál v bráně Hrubec. Hosté nevytěžili ani z power-play a tak se potřetí v této sezóně radovaly Benátky. I sám trenér domácích Černý uznal, že ani v jednom utkání nebyly Benátky jasně lepším soupeřem, spíše šťastnějším. I když domácí přestříleli hosty v poměru 38:28, utkání bylo v celku vyrovnané. Chybělo pouze více gólů.

Dodejme ještě zajímavou informaci o startu Ondřeje Havlíčka v dresu Plzně, který v úterý zaznamenal nejdříve první asistenci na branku v extralize, posléze i první extraligový gól do sítě pražské Sparty! Ondrovi blahopřejeme a držíme palce. V dresu Třebíče odvedl letos mnoho práce!

V sobotu čeká Mann+Hummel arénu derby proti havlíčkobrodským Rebelům. S celky z Vysočiny letos ještě domácí neprohráli, tak věřme, že nastoupenou cestu v sobotu potvrdí. Zápas začíná tradičně v 17:30.

Jan Zeman

Aktualizováno Pondělí, 09 Leden 2012 14:24