Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Dva zápasy – 0 bodů
Dva zápasy – 0 bodů PDF Tisk Email
Úterý, 20 Září 2011 07:59

Hokejisté Horácké Slavie sehráli dva zápasy se silnými celky, se kterými se počítá do čela soutěže. Síla obou celků se potvrdila a Třebíč nedosáhla ani na bod a skóre 3:9 není také příliš lichotivé. Domácí utkání v sobotu skončilo prohrou 2:4 a včera v Olomouci 1:5. Nutno podoktnout, že třebíčští dostali na úvod velmi těžký los. Sobotní utkání s celkem, se kterým loni domácí vypadli v play-off bylo prakticky opakováním posledního únorového zápasu. Nejen že skončil stejným výsledkem, ale i hra byla podobná. Hradec velmi dobře bruslil a nepustil hráče Slavie prakticky do hry. I když tam bylo několik momentů, kdy domácí hostům trochu zatopili, celkově lze říci, že první utkání před domácím publikem nedopadlo nejlépe.  Brankově se v utkání prosadili Vondráček a Dočekal. Jak poznamenal trenér Pokorný po zápase: „Máme mladé mužstvo a nervozita před prvním domácím zápasem byla znát. Situace, kdy se dostaneme do šance, řešíme zbrkle…“

 

Včera zajíždělo mužstvo do Olomouce. Hanáci si brousí zuby na nejvyšší příčky a zápas podle toho vypadal. První „extraligová“ lajna Kucharczyk, Dopita, Selingr nahání respekt i zkušenějším týmům. První třetina byla ale překvapivě vyrovnaná a přes několik šancí Třebíče skončila 1:0 pro domácí Moru. Hned v první minutě druhé třetiny však domácí chybovali a David Dolníček vyrovnal. To bylo ze strany Horácké Slavie prakticky všechno. Domácí ve 25 minutě dvakrát udeřili a zasadili hostům tvrdý direkt, z něhož se už nevzpamatovali. Postupně dostali ještě další dva góly a hosty dobru obrannou hrou k ničemu nepustili.

Doufejme, že ve středečním utkání proti Berounu už domácí zabodují naplno a ukážou domácím fanouškům, že hokej umí. Navíc v sobotu je čeká „svátek“ v podobě derby v Jihlavě, které může vždy přinést jakýkoli výsledek bez ohledu na postavení v tabulce. Ohledně první ligy stojí za zmínku i velmi špatný začátek Chomutova, který ve třech zápasech získal „jen“ tři body a dostal druhý největší počet branek v soutěži. Včera prohrál v domácím prostředí se Šumperkem na nájezdy.

Jan Zeman

Aktualizováno Čtvrtek, 22 Září 2011 18:22