Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Osm hráčů Třebíče do reprezentace
Osm hráčů Třebíče do reprezentace PDF Tisk Email
Čtvrtek, 03 Březen 2011 07:28

Další velký úspěch zaznamenal třebíčský baseball, když hned osm hráčů Nuclears bylo nominováno do širšího výběru žákovské reprezentace. Uplynulý víkend se uskutečnily výběry v Praze a Olomouci, kde se sešla téměř stovka uchazečů a do dalšího kola jich prošla necelá polovina. Vrcholným turnajem v kategorii žáků, tedy dětí do 12 let, letos bude Mistrovství světa na Tchaj-wanu. Zda se jej výběr ČR zúčastní, ještě Česká baseballová asociace nerozhodla. Pokud by mladí baseballisté necestovali na světový šampionát, čekalo by je mistrovství Evropy v Bělorusku.

„Třebíč mimo jiné zúročuje sportovní koncepci klubu a angažování Mariána Krásného, bývalého kouče žákovské reprezentace Slovenska, který působí na Vysočině druhým rokem. U Nuclears je v roli supervizora dohlížejícího na trénování jednotlivých kategorií a sám má na starosti jako hlavní trenér právě tým starších žáků.“ Hodnotí historický úspěch sportovní manažer klubu Nuclears a bývalý trenér nadhazovačů kadetské reprezentace Pavel Jozek.

 

K oblečení reprezentačního dresu vede ještě dlouhá cesta. I tak je už samotná nominace hned osmi hráčů Třebíče Nuclears do širšího výběru mimořádnou událostí. „Dorůstá nám generace, která sbírala medaile od věku mladších žáků a prošla rukama kvalitních trenérů. Držím všem vybraným hráčům palce, aby došli v reprezentaci co nejdál. Teď bude záležet hlavně na jejich odhodlání a tvrdé práci. Ve svém domácím klubu najdou zázemí a veškerou podporu, maximum musí odvést ale především sami.“ Vzkazuje osmičce třebíčských zástupců Pavel Jozek a dodává: „Věřím, že půjde zároveň o správnou motivaci pro ostatní hráče a Třebíč bude mít od teď své zástupce i ve všech budoucích výběrech.“

 

Robert Vávra

Aktualizováno Pondělí, 14 Březen 2011 12:58