Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Patrik Eliáš dosáhl hranice 800 bodů
Patrik Eliáš dosáhl hranice 800 bodů PDF Tisk Email
Pondělí, 21 Únor 2011 09:22

Třebíčský rodák a odchovanec zdejšího hokeje je jedním z nejlepších reprezentantů našeho města. V sobotním utkání s týmem Caroliny dosáhl hranice 800 bodů v NHL . Patrik Eliáš je druhým nejproduktivnějším Čechem v historii soutěže za nedostižným Jaromírem Jágrem. I přes to, že Jágr hraje už dva roky v ruské KHL, má na svém kontě 1599 bodů, což je prakticky jednou tolik co Patrik Eliáš. Eliášovi výkony to ovšem nesnižuje, neboť ze všech současných aktivních hráčů v NHL je Patrik na 14 místě. Mezi Čechy je samozřejmě první. V letošním ročníku je zatím na třetím místě mezi českými hráči a mezi hráči New Jersey je ve vedení se 46 body. Za třináct sezón strávených v nejkvalitnější soutěži nehrál Eliáš za jiný klub než právě za Devils. V tomto klubu drží i několik rekordů, mj. nastřílel nejvíce hattricků.

 

Patrik Eliáš je držitelem i jednoho rekordu v celé NHL a to jako jediný v NHL byl dvakrát v prodloužení faulován a jel dvě trestné střílení. Výsledek nehraje v tomto rekordu roli, nicméně statistiky gólů si nevylepšil ani jedním nájezdem. Mezi některými třebíčskými patrioty je trochu nenávisti k Patrikovi po tom co nastupoval ve výluce spolu Martinem Havlátem a Tomášem Vokounem za Orli ze Znojma. Před tím se dopustil možné chyby tím, že po příjezdu se Stanley Cupem v roce 2003 jel prvně právě do Znojma a potom teprve do Třebíče. Vše bylo způsobeno jeho přátelským vztahem s místním šéfem klubu Vlasákem. Věřme, že mu většina fanoušků odpustila. Patrik Eliáš je a bude vždy spojován s Třebíčí a to je nezvratným faktem, na který můžeme být hrdi. Možná jen, že nedokážeme tak této skutečnosti využít, jak by to zřejmě udělali v Americe či Kanadě.

  Před nějakou dobou jsme psali o tom jak si vedou třebíčští zástupci v NHL. O New Jersey jsme psali jako o nejhorším týmu soutěže, bez pomyšlení na účast v play-off. Situace se ale rapidně změnila a tým se vyšvihl do vyšších pater tabulky a po sérii sedmi vyhraných zápasů už ztrácí pouhých deset bodů na postup do bojů o Stanley Cup. A jak říká Patrik, pokud žije naděje budou o ni bojovat. Věřme, že alespoň jeden z třebíčských si play-off zahraje. Zatím má největší šanci Martin Erat v Nashvillu. Vladimír Sobotka je na tom s Bluesmany podobně jako Eliáš s Devils.

Jan Zeman

Aktualizováno Úterý, 01 Březen 2011 09:59