Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Sledge hokejisté mají stříbro
Sledge hokejisté mají stříbro PDF Tisk Email
Pondělí, 21 Únor 2011 07:59

Víkendové vyvrcholení Mistrovství Evropy ve sledge hokeji ve Švédsku bylo určitě nervydrásající a hlavně překvapivé. Čeští reprezentanti pod vedením Tomáše Zelenky nastoupili v sobotu večer proti překvapivým semifinalistům z Estonska. Zápas nebyl určitě jednoduchý a čeští hráči vyhráli 1:0 po štastné trefě Zdeňka Habla ve třetí třetině. Očekávané finále Norsko – Česká republika se ale nekonalo, protože favorizovaní Norové prohráli s Itálií 1:2. I když skoro po celý zápas Norové vedli, ve třetí třetině dvěmi brankami Italové zápas otočili.
To bylo největší překvapení a možná i dobrá zpráva pro český tým. Itálii v základní skupině zdolali 3:0. A na Itálii si hráči věřili určitě více než na Nory. Finále je ovšem něco jiného a euforie z vítězství nad Nory nalila Italům novou krev do žil. Nastoupili sebevědomě a posíleni předchozím úspěchem zdolali český tým 2:0. Stříbrná medaile pro naše zástupce je určitě úspěch, i když po vyřazení Norů naši cítili šanci na zlato. Bohužel se nestalo, ale i tak je úspěch svěřenců Tomáše Zelenky určitě velký.

Naši zástupci obhájili stříbrné medaile z roku 2007, na obhájce z Norska zbyl bronz po vítězství 4:0 nad Estonskem. Kluci, děkujeme za vaši statečnost a Tomáši Zelenkovi přejeme mnoho dalších úspěchů.

Jan Zeman  

Aktualizováno Úterý, 01 Březen 2011 09:59