Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Svěřenci Tomáše Zelenky do semifinále ME
Svěřenci Tomáše Zelenky do semifinále ME PDF Tisk Email
Pátek, 18 Únor 2011 12:47

Od 10. do 20. února probíhá ve Švédsku něco jako mistrovství světa v lyžování paralympiců a zároveň Mistrovství Evropy ve sledge hokeji pod názvem Paralympic Winter World Cup 2011. Jedná se o světový pohár zimních paralympiců v disciplínách alpského lyžování, klasického lyžování a biatlonu. Současně s akcí probíhá v hokejové hale, vhodné tak akorát pro trénink, Mistrovství Evropy sledgehokejistů. Již loni jsme vás informovali o výsledcích našeho mužstva vedeného trenérem Tomášem Zelenkou, z Paralympiády ve Vancouveru. Ačkoli se jedná o oficiální mistrovství, informace jsou velmi chabé nejen pro nás, kteří nejsme přítomni, ale i pro přímé účastníky. Mimochodem, oficiální stránky tohoto mistrovství i celých her jsou pouze ve švédštině.

Stejně jako materiály přímo na stadiónech i komentování hlasatele na stadiónu. Kde je úroveň organizace  z Ostravy, o Vancouveru nemluvě! Diváci chodí jen na zápasy Švédska a ve větším počtu pouze na zápas s Čechy, kam se přijela podívat i švédská princezna Victorie. V době jejího pozdního příchodu prý celý stadión přestal hokej zajímat a lidé se motali okolo sympatické členky královské rodiny.

   K samotnému turnaji můžeme dodat, že čeští sledgehokejisté si vedou výborně a postoupili do semifinále z prvního místa. Zítra se utkají od 20:30 s hráči Estonska. Češi po výborných výkonech postupně porazili Švédsko 7:0, Polsko 3:1, Rusko 7:2 a Itálii 3:0. Se skóre 20:3 postoupili suveréně do semifinále. Nejlepším našim hráčem je Michal Geier s osmi kanadskými body před Zdeňkem Háblem se sedmi body. Svěřenci Tomáše Zelenky míří za vytouženou medailí, tak jim držme palce! Pokud budete chtít, můžete sobotní přenos sledovat přímo na internetu na www.tvcom.cz. O výsledku vás budeme informovat.

Jan Zeman

Aktualizováno Pondělí, 21 Únor 2011 08:14