Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horácké Slavii skončila sezóna!
Horácké Slavii skončila sezóna! PDF Tisk Email
Pondělí, 14 Únor 2011 09:02

Hokejisté Třebíčské Horácké Slavie nedokázali otočit nepříznivý stav 0:2 z Hradce a po celkovém stavu 1:3 na zápasy končí letošní ročník I.ligy. V sobotním utkání ještě porazili Hradec 4:1, v nedělním už na soupeře nestačili a prohráli 2:4. I přes výraznou podporu diváků, za což jim patří dík, vyhráli pouze jednou. Na druhou stranu je třeba říci, že i přes nepříznivý výsledek série to bylo velmi vyrovnané a jak prohlásil i trenér hostů Mička, kdyby Třebíč odvezla z Hradce jedno vítězství, na které v obou utkáních dosahovala, tak by bylo vše jinak. Oba trenéři se shodli, že všechna utkání byla vyrovnaná a rozhodla o něco větší zkušenost hradeckých.
Škoda, že Třebíč nemohla využít pro play off dvojici Nahodil, Obdržálek zvláště v době reprezentační přestávky obou soutěží. Obou hráčů se vlastně dobrovolně třebíčští vzdali, Nahodila po nátlaku Pardubic ve prospěch Chrudimy, Obdržálek dostal šanci v prvoligové slovenské Skalici, kde patří k nejlepším hráčům. V hokeji žádné kdyby neplatí a proto nelze spekulovat. Hráči určitě odevzdali co bylo v jejich silách a určitě nezkalmali. Možná chybělo trošičku štěstíčka.

Musíme říci, že se trenérům povedl tah s angažováním brankáře Nerudy, který byl v sérii oporou a hodil rukavici managerům Slavie pro další ročník. Třebíč by nemusela tolik spoléhat na hostování ligistů (Štůrala, Kovář, Francouz atd.). Do kádru se podařilo zabudovat spoustu mladých juniorů, kteří si vedli zdárně a jsou příslibem do budoucna, pokud na sobě budou dále pracovat. Hráči jako Vondráček, Vítek, Dočekal či bratři Kadelové mohou příští rok být jedním ze základních pilířů mužstva. Co se moc nepovedlo byla spolupráce s mužstvem Plzně, kde na začátku soutěže nový partner z města piva Gambrinus deklaroval spolupráci i po stránce hráčské. V Plzni vypomáhali hráči Znojma, které je jakousi farmou Třince, který zase půjčoval hráče do Třebíče. Nutno podotknout, pěkný kolotoč?! Bohužel se nepovedlo ani angažování trenéra Mejzlíka, který byl po patnáctém kole odvolán a nahradil ho osvědčený třebíčský trenér Pokorný, toho času sportovní manager klubu. Zlepšení mužstva bylo znát a mužstvo vybojovalo postup do play-off, kde narazilo na tradičního soupeře z Hradce Králové. Smůlou je, že se hokej nehraje až tak pro diváky, jako pro sponzory. Je škoda, že dále postupují mužstva, kde se chodí na hokej daleko méně než tam, kde mužstva nepostupují. V Hradci byl průměr okolo 1000 diváků, v Třebíči přes 2000. Podobně je to v sérii Benátky – Znojmo, kde ve Znojmě chodí skoro 2000 diváků, kdežto v Benátkách okolo 800! A z toho je valná část znojemských. Zde se ještě hraje v úterý ve Znojmě a postup i stop mají v rukách domácí.

   Věřme, že pro příští rok si Horácká Slavia najde dosti sponzorů a bude opět předvádět divácky atraktivní hokej, který bude nadále chloubou města. Též věříme v podporu radnice i pro příští rok, protože, jak je vidno např. v Karlových Varech, bez ní to nejde. Hrát ve městě, kde o to vedení nestojí, prostě už z principu nelze. Hokej se má hrát pro lidi a v Třebíči to zatím tak je. Přejme do sezóny 2011/12 hodně úspěchů na zamrzlém bojišti!

Jan Zeman

Aktualizováno Pondělí, 21 Únor 2011 10:33