Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč jde do play-off
Třebíč jde do play-off PDF Tisk Email
Pondělí, 07 Únor 2011 08:18

Horácká Slavia konečně dosáhla na vytoužené body pro klid a vyhrála na ledě Benátek nad Jizerou 3:2 v prodloužení. Zisk dvou bodů jim dává klid do posledního utkání, v němž už dnes od 17:30 hostí celek z Tábora. Do utkání šli hosté s nutností získat body a podle toho se utkání vyvíjelo. Hosté nastoupili odvážně a měli první šance, které ovšem nevyužili. Naopak to byli domácí, kteří v přesilovce načali skóre na 1:0. I když byla hra poté poněkud nesourodá a pro diváky nezajímavá, v poslední minutě se domácí radovali podruhé. To se samozřejmě trenérům Slavie nelíbilo a v kabině bylo asi trochu horko. Do druhé třetiny vstoupilo úplně „jiné“ mužstvo z Horácka a rázem bylo domácím ouvej! Už ve třetí minutě hráli hosté dvojnásobnou přesilovku ve které dal branku Petr Zahradník. Hosté dále tlačili a ojedinělé šance domácích spolehlivě likvidoval Neruda. V 36. minutě udělal obrovskou hrubku domácí bek a dvojice Dolníček – Laš si poradila i s gólmanem Stejskalem a druhý jmenovaný zavěsil. O tlaku v utkání hovoří i počet střel 28:46 ve prospěch Horácké Slavie.

Ve třetí třetině se hrálo víc ze zabezpečených obran a vynikali oba brankáři. Hostům přivodil na konci třetiny infarktový stav brankář Neruda, který vyjel proti vyhozenému kotouči, ale domácí Bulíř byl u puku rychleji a ležícího Nerudu přehodil. Štěstí pro hosty, neboť puk minul branku! V prodloužení byli zase lepší hosté, když nejprve Burian nastřelil břevno domácí klece a ve třetí minutě, opět po hrubce domácích, střelec utkání Zahradník rozhodl o druhém bodu pro Třebíč.

  Již v klidu mohou hráči vychutnat dnešní utkání, kde jde o všechno Táboru. Nebudeme spekulovat jak utkání dopadne. V boji o sestup jsou tři kandidáti, Tábor, Litoměřice a Chrudim. Tedy o tři kandidáti na případné play-off! Tábor bude hrát v Třebíči, Litoměřice hrají ve Vrchlabí a Chrudim v Kadani. Vzhledem k zákulisním hrátkám klubů, kdy např. Pardubice ukončili hostování Lukáši Nahodilovi, aby se v zápětí objevil v dresu Chrudimi, je trochu podpásovka. Oba celky, tedy Třebíč a Chrudim se mohou teoreticky potkat v play –off! Nechme se překvapit, jaký závěr nám soutěž nabídne.

  Pro diváky bude dnešní souboj atraktivní i tím, že 60 z nich může získat zdarma vstupenky na boje play-off. Domácí tým tak chce poděkovat divákům za podporu v celé soutěži. Jak prohlásil manager Slavie, jsou pro nás opravdu šestým hráčem! Tak přijďte a bavte se hokejem!

Jan Zeman

Aktualizováno Úterý, 08 Únor 2011 09:33