Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Jaroměřičtí mohou vyzkoušet nové hřiště
Jaroměřičtí mohou vyzkoušet nové hřiště PDF Tisk Email
Středa, 09 Září 2009 10:24

Od soboty 12. září mohou sportovci všech věkových kategorií i zaměření využívat v Jaroměřicích nové víceúčelové hřiště. Sportoviště za 2,3 milionu korun je jediné svého druhu ve městě. Realizováno bylo částečně z daru Nadace ČEZ. V rámci slavnostního otevření připravilo město sportovní odpoledne s řadou soutěží pro děti.

V blízkosti Základní školy Otokara Březiny bude slavnostně otevřeno nové sportovní hřiště. Díky víceúčelovému lajnování sportoviště nabízí příležitost věnovat se zde malému fotbalu, florbalu, volejbalu, tenisu a házené. Basketbalisté zde mohou trénovat házení na dva koše. Jako doprovodný program připravilo město pro školáky sportovní odpoledne „O pohár starosty Jaroměřic nad Rokytnou“.

„Nové hřiště chceme nabídnout širší veřejnosti a oslovit i ty, kteří nepatří mezi aktivní sportovce, ale chtějí si některé sporty vyzkoušet. Cíleně tak hodláme podporovat zdravé trávení volného času našimi občany každého věku – od dětí až po důchodce,“ vysvětluje Jiří Beranovský, vedoucí odboru správy majetku města. Bezbariérové hřiště mohou podle Beranovského využívat také tělesně postižení.

Město se bude podpoře volnočasových aktivit věnovat i v budoucnu. Jedním z plánů je výstavba beach volejbalového hřiště a doplnění sportovního areálu o hrací prvky pro nejmenší děti. Na jednom místě by tak našla vyžití celá rodina včetně malých dětí, odrostlejší mládeže i dospělých.

„Nadace ČEZ se podpoře výstavby moderních a bezpečných hřišť věnuje již od roku 2003 a od té doby zájem žadatelů neustále vzrůstá. Obce se potýkají s nedostatkem financí, s pomocí Nadace ČEZ mohou vznikat hřiště splňující veškeré předepsané evropské bezpečnostní a hygienické normy“ vysvětluje význam nadačního projektu Oranžové hřiště Jana Štefánková z oddělení komunikace Jaderné elektrárny Dukovany, regionální zástupce Nadace ČEZ.
Markéta Prokešová

 

Aktualizováno Pátek, 18 Září 2009 08:10