Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Standa Neruda opět v Třebíči!
Standa Neruda opět v Třebíči! PDF Tisk Email
Pondělí, 17 Leden 2011 07:54

Nečekanou posilu získala před koncem základní části Horácká Slavia. Po sedmi letech se vrací do týmu brankář Stanislav Neruda. Hráč který si v 34 letech vyzkoušel v dresu pražské Slavie i extraligu a nutno říci, že velmi úspěšně, byl „odejit“ z Havlíčkova Brodu. Brankář se vrací do míst, kde strávil většinu své kariéry. Diváci velmi často na dvojici Neruda, Kučírek vzpomínají, neboť šlo o velmi vyrovnanou dvojici, podávající stabilní výkony. Letošní rok se v dresu Rebelů moc nepovedl. Havlíčkův Brod dostal v celé soutěži nejvíce gólů, dokonce i než poslední Písek, či předposlední Chrudim. Další pravdou je, že Standa byl zraněn a letos se branky moc nedostal. Jedničkou byl od začátku Suchan a Neruda šel do brány, jen když to Suchan psychicky nevydržel.

Vizitka 128 inkasovaných gólů Rebelů, není jen o brankářích, ale i o celkově špatné defenzivní hře mužstva. Na obranu lze ale i dodat, že pokud inkasovali nejvíce gólů v soutěži, tak ale i nejvíce vstřelili, stejně jako Ústí mají 134 branek.

 Minulý týden dostali vyhazov právě Standa Neruda a útočník Přemysl Sedlák, poslední roky hráč Komety Brno. Oba z výkonnostních důvodů. Trenér Pokorný, neváhal a hned druhý den hodil Standovi laso a byla dohoda. Kamil Pokorný samozřejmě Standu zná a oba spolu právě vyválčili postup Rebelů z II. ligy do první. Poté byl tenkrát odejit trenér Pokorný. Dnes jsou opět spolu v jednom kádru a doufejme, že spolu s Radkem Fialou budou oporou v dalších střetnutích. Už v sobotu byl Neruda na střídačce Slavie v Táboře, kde Třebíč vyhrála 4:3 i bez největších opor Nahodila a Obdržálka. Doufejme, že se jim podaří postup do předkola udržet i s pomocí nové akvizice. Ve středu zajíždí třebíčští na led Chrudimi, v sobotu hostí Litoměřice, které se také ještě tlačí do předkola. Na Třebíč ztrácí jen tři body. Dostane před domácím publikem šanci Standa Neruda?

Jan Zeman

Aktualizováno Pondělí, 24 Leden 2011 10:36