Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Mistrovství Evropy kadetů v baseballu
Mistrovství Evropy kadetů v baseballu PDF Tisk Email
Čtvrtek, 30 Prosinec 2010 16:40

Ve druhé polovině července bude Třebíč hostit Mistrovství Evropy kadetů. Na novém hřišti Na (rudé) Hvězdě se představí jedna ze dvou základních skupin. „Máme přislíbeno, že to bude ta hlavní, to je s účastí družstva České republiky. Před Brnem dostaneme přednost v zahájení turnaje i v pořádání závěrečného programu“, říká místostarosta Pavel Svoboda (TOP 09), čestný předseda klubu Nuclears Třebíč.

Pořádat jedinou vrcholnou akci v roce na území České republiky je pro Třebíč jistě prestižní, byť se tento sport nenachází na výsluní popularity, která ostatně dlouhodobě klesá.

Prestiž má ovšem i svou stinnou stránku. Provoz nového stadiónu je nákladný, přijde na částku mezi dvěma a třemi milióny ročně. I když členové klubu platí roční příspěvek 4 tisíce korun, provoz tak nákladného sportoviště neutáhnou. „V návrhu rozpočtu města je pamatováno na tento účel částkou jeden milión korun, je to podobné, jako podporujeme ostatní sportoviště“, vysvětlil místostarosta Pavel Pacal (Pro Třebíč). V době předpokládaného propadu příjmů města o téměř 10% je to jistě velkorysé prohlášení. Protože v propozicích pro podporu sportu je jasně stanoveno, že příspěvek na sport se bude odvíjet od příjmů města, budou zřejmě pokráceny dotace ostatním sportům.

František Ryneš

Aktualizováno Úterý, 18 Leden 2011 10:15