Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horácká Slavia vyloupila Kotlinu
Horácká Slavia vyloupila Kotlinu PDF Tisk Email
Neděle, 28 Listopad 2010 11:16

Třebíč po zaváhání na domácím ledě s Táborem zajížděla v sobotu na led Rebelů z Havlíčkova Brodu. Vždy velmi vyhecované derby Vysočiny se hrálo ve výborném tempu a diváci si užili kvalitní podívanou. Hostující trenér Kamil Pokorný, který v Brodě působil čtyři sezóny jako hlavní trenér a neodešel zrovna s díky, že vybojoval I. Ligu, dokáže hráče skvěle motivovat. I tentokrát se mu odměnili výborným výkonem a porazili Rebely 2:0. Druhé čisté konto si připsal Pavel Francouz, který přiváděl domácí útočníky k šílenství. Určitě měl hlavní podíl na výhře, když zlikvidoval 37 střel domácích a ve třetí třetině v době největšího tlaku zneškodnil i trestné střílení Ondráčka. Jinak nutno podotknout, že minimálně dvě třetiny byla lepší Třebíč a domácí k vyloženým šancím nepouštěla. Navíc v 15. minutě poslal hosty do vedení Petr Obdržálek a domácí byli ještě více nervózní.

Škoda jen, že se Třebíč dopouštěla zbytečných vyloučení. Vyhodili omylem puk přes plexi, či příliš hráčů na ledě. Tím pomáhali domácím dostat se do utkání. Ale když, jak už jsme uvedli, nepomohlo ani trestné střílení, hosté dovršili výborný výkon v 50. minutě. Lukáš Nahodil nikým neatakován zužitkoval přihrávku Vildy Buriana. Domácím nepomohla ani power-play a tak tři body putují do Třebíče. Domácí trenér Novák si postěžoval, že jim dnes nebylo přáno, neboť si nepomohli jak nájezdem, tak ani přesilovkou 5:3. To hostující trenér Pokorný nejprve na dálku po utkání pogratuloval Augustinovi Žákovi k jeho jubileu a poté již mohl s respektem poděkovat hráčům Slavie k výkonu.

Pro třebíčské fanoušky omluva za středu a nejlepší pozvánka na pondělní utkání v Mann+Hummel Aréně proti nepříjemnému soupeři z Berouna, za který nastupuje v bráně Slávista Dominik Furch. Beroun je nyní na páté příčce tabulky, Třebíč se bodově dotáhla na osmou Kadaň. Zápas začíná tradičně v 17:30.

Jan Zeman

Aktualizováno Čtvrtek, 02 Prosinec 2010 08:15