Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury JAZZOVÝ KONCERT USKUPENÍ MARTA KLOUČKOVÁ DUO
JAZZOVÝ KONCERT USKUPENÍ MARTA KLOUČKOVÁ DUO PDF Tisk Email
Neděle, 14 Červen 2020 08:48

 

Městské kulturní středisko v Třebíči srdečně zve na jazzový koncert, ve kterém se představí multižánrová zpěvačka, textařka a skladatelka Marta Kloučková. Na klavír ji doprovodí Kristina Barta. Koncert se uskuteční v pátek 19. 6. 2020 od 19 hodin v Národním domě.

Marta Kloučková je finalistkou soutěže jazzových zpěváků Voicingers 2017 a semifinalistkou mezinárodní soutěže Riga Jazz Stage 2018. Těžištěm její autorské tvorby je Marta Kloučková Quartet, jež tvoří hudebníci patřící k tuzemské jazzové špičce. Spolupracuje nebo spolupracovala s Concept Art Orchestra, Barborou Polákovou, Nano Ilussions, Magnum Jazz Bigband a podílela se na nadžánrovém projektu Netykavka (Marek Gregor, Floex, Ondřej Průcha), propojujícím zvuk, light design a pohyb. Vystupovala v Turecku, Británii, Německu i na Taiwanu. Pro stanici ČRo Vltava připravuje pořady Úhel poslechu a Jazz And World Live.

Klavíristka Kristina Barta vystudovala Hudební a taneční fakultu Akademie múzických umění v Praze. Je držitelkou několika ocenění: nejlepší klavírní interpretace v Powiew Mlodego Jazzu 2017, finalistka Euroradio Jazz Competition 2016 v Nizozemsku nebo 1. cena JazzPrix 2015. V současnosti vede projekt Event Horizon, který hraje originální a kreativní hudbu vycházející z moderního jazzu, v němž se odráží autorčino dřívější studium klasické hudby.

Vstupenky na uvedený koncert jsou k zakoupení u pokladny Národního domu, Karlovo nám. 47, Třebíč – tel.: 568 610 013 a na www.mkstrebic.cz přes E-VSTUPENKY.

Eva Píšová