Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Výstava Karla Gotta v Třebíči
Výstava Karla Gotta v Třebíči PDF Tisk Email
Čtvrtek, 09 Září 2010 06:45

V úterý 7.9. 2010 v 17 hodin byla slavnostní vernisáží otevřena výstava reprodukcí Karla Gotta. MKS Třebíč připravilo velmi zdařilou a komerčně jistě úspěšnou akci. Vidět více než 40 děl z mistrova štětce nelze každý den. Ačkoli se jedná „jen“ o reprodukce, jsou vytvářeny ručně a jejich podobu s originály umocňuje malířův originální podpis. Udělat sbírku originálů lze totiž dnes ztěžka. Karel Gott své obrazy neprodává a nevytváří pro komerční užití, nýbrž pro svoje potěšení. Posléze velmi dobrým přátelům a osobnostem obrazy věnuje. Málokdo dnes ví, že malířská múza políbila mistra již v dětství a malovat, případně vystudovat malířství na umělecké škole byl jeho sen. Že se mírně rozplynul a mistr původně studoval a dělal elektrikařinu, dnes ví každý v Čechách i Německu. Zpívání bral původně jako prostředek, jak si vydělat na barvy a dále se věnovat svému koníčku.

 Pro mnohé neméně úspěšně jako zpívání. Přesvědčit se můžete až do 12. října v Galerii Malovaný dům na Karlově náměstí v Třebíči. Pokud budete solventní, můžete si i reprodukci zakoupit. Zajímavostí je jistě i možnost vidět v České republice obrazy, které zde ještě vystavovány nebyli. Dále si mohou návštěvníci prohlédnout šaty, které jsou zhotoveny z látky s motivy Gottových obrazů. Pro milovníky Mistra Karla bude chuťovkou i rodokmen jeho rodiny. Fakt, že Gott bylo jméno významné již v době Rudolfa II. umocňuje vyjímečnost tohoto umělce.

Nenechte si tento zážitek ujít. Kromě známých obrazů můžete spatřit i obrazy inspirované takovými umělci jako Picasso,  Matisse, aj. Budete překvapeni.

 

Jan Zeman

 

Aktualizováno Pátek, 08 Říjen 2010 13:04