Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Pozvánka do Pasáže
Pozvánka do Pasáže PDF Tisk Email
Neděle, 17 Listopad 2019 00:00

Po několikaleté přestávce je tady opět úspěšný slovenský projekt irských tanců v podání tanečního souboru Merlin a vy jej můžete shlédnout v pondělí 18. 11. 2019 od 19 hodin v divadle Pasáž. Taneční soubor Merlin působí na slovenské taneční scéně od roku 1994 a s novým programem Rytmus v srdci přináší to nejlepší ze současného moderního irského tance v romantickém renesančním příběhu o boji dobra a zla. Dynamická taneční show nadchne milovníky tance poutavým příběhem, taneční virtuozitou, strhujícím rytmem a působivou výpravou. Taneční virtuozita sólistů a sehraného souboru, rafinovaná práce nohou a rytmus irského stepu, to všechno je plné pozitivní energie, emocí a radosti ze života. Bohaté kostýmové vybavení a promyšlený světelný design podtrhují atmosféru programu a poskytují dokonalý umělecký zážitek z představení.

Poslední koncert podzimní sezóny se uskuteční v úterý 19. 11. 2019 od 18 hodin ve Foyer divadla Pasáž a představí se v něm formace čtyř mladých dam Beladona Quartet. Půvabné smyčcové kvarteto vystupuje ve složení Patricie Theimerová (housle), Alena Pavlušová (housle), Marcela Vimrová (viola), Pavla Jahodová (violoncello) a v jejich podání můžete v koncertním programu projít celou hudební historii od klasiky přes legendární jazzové skladby, šansony, ohnivá tanga, líbezné valčíky, až k současným filmovým hitům. Všechny hráčky jsou absolventkami JAMU v Brně. Kromě hry v orchestrech se dámy věnují bohaté komorní činnosti v klasické i populární oblasti. Kvarteto má od svého založení v roce 2002 na svém kontě řadu vystoupení u nás i v zahraničí. Od roku 2013 spolupracuje kvarteto také s legendárním multiinstrumentalistou Jiřím Stivínem.

Vstupenky na výše uvedené pořady jsou k zakoupení u pokladny Národního domu, Karlovo nám. 47, Třebíč – tel.: 568 610 013 a na www.mkstrebic.cz přes E-VSTUPENKY.

Eva Píšová