Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Děti dětem v Pasáži
Děti dětem v Pasáži PDF Tisk Email
Pondělí, 10 Květen 2010 10:41

Každoročně touto dobou pořádá třebíčský Rotary klub ve spolupráci se Základní uměleckou školou Fórum koncert Děti dětem. Mladí hudebníci hrají na benefičním koncertu a výtěžek je věnován na humanitární účel, jehož benefitu využívají zase naši nejmenší. Nejinak tomu bude i letos. Ve středu 12. května bude v Pasáži již sedmé pokračování, účinkovat bude na 350 dětí. Jako obvykle půjde výtěžek ve prospěch dětského a novorozeneckého a ORL oddělení třebíčské nemocnice.
I letos se zúčastní řada významných hostí. Účast přislíbil hejtman kraje Vysočina Běhounek, senátor Vítězslav Jonáš, kulturní atašé holandského velvaslanectví Bas Wels, honorární konzul holandska v ČR Gen Uttendorfský a řada dalších významných osobností. Koncert začíná v 18. hodin, kdy přítomné přivítají prezident Rotary klubu Třebíč Jaroslav Soukup a guvernér distriktu František Ryneš.
V pestrém programu bude hrát, zpívat a tancovat 350 žáků výše jmenovaných škol, aby podpořili dětské oddělení a ORL  nemocnice v Třebíči. Moderátoři koncertu jsou dva klauni  Občanského sdruženi „Zdravotní klaun“. Na závěr koncertu zahrají všichni společně písničky Jaroslava Uhlíře “ Trpasličí svatba” a “Vadí, Nevadí”, a závěrečný “ Sailing”.

Cíle benefičního koncertu:

Nákup nového EKG pro dětské oddělení

Nákup 3 nových dětských lůžek včetně zdravotních matrací pro ORL

Zřízení příjemného přostředí pro děti jako dlouhodobý projekt  vytvarného oboru  ZUŠ Fórum a Rotary Clubu Třebíč: nová kompletní úprava čekárny ORL, dekorace na různých místech nemocnice

Výtěžkem z dobrovolného vstupného na koncertě podpořit „Zdravotní klauny“, aby mohli častěji navštěvovat děti v naší nemocnici

Tibor Szabó 

Aktualizováno Pondělí, 17 Květen 2010 06:10