Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Slavné Händelovo Aleluja v Moravských Budějovicích
Slavné Händelovo Aleluja v Moravských Budějovicích PDF Tisk Email
Středa, 08 Únor 2017 08:26

Třebíčský soubor Musica animata ve spolupráci s Besedou Moravské Budějovice zve všechny lidi dobré vůle k návštěvě koncertu jednoho z vrcholných děl hudební barokní tvorby - oratoria Georga Friedricha Händela MESIÁŠ. Jde o skladatelovo nejvýznamnější a nejpopulárnější dílo, které v průběhu staletí získalo až ikonickou hodnotu. Obsahuje i proslulý sbor "Aleluja", který patří mezi nejznámější kompozice klasické hudby vůbec.

Po koncertech v Přibyslavicích, Budišově, Náměšti nad Oslavou, Stařči, Slavkově, Hodoníně, Veselí nad Moravou, Jaroměřicích nad Rokytnou, Třebíči (kostel sv. Martina a bazilika sv. Prokopa), Velkém Meziříčí a Lomnici u Tišnova uvádí toto oratorium Musica animata i v Moravských Budějovicích. Po dalších několika koncertech bude mít toto dílo v podání třebíčského souboru derniéru v červnu 2017 v brněnské katedrále.

Zveme vás tedy v sobotu 11. února 2017 v 16 hod. do kostela sv. Jiljí v Moravských Budějovicích, kde budete mít možnost za dobrovolné vstupné prožít hluboké poselství této nadčasové skladby v provedení velkého smíšeného pěveckého sboru, sólistů a orchestru. Provedeny budou všechny sborové části a výběr nejlepších částí sólových.

Cit.: "Bylo by mi líto, kdyby moje dílo posluchače jen pobavilo. Přál bych si, aby zásadně ovlivnilo jejich život". G. F. Händel.

Karel Tomek