Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Zámostí 2010 se blíží!
Zámostí 2010 se blíží! PDF Tisk Email
Úterý, 27 Duben 2010 15:39


Jako tradičně i letošní první víkend v červnu je na Třebíčské Nivě vyhrazen hudebnímu festivalu Zámostí. Pořadatelé i letos připravili pestrou paletu různých hudebních pecek. Na již 14. ročníku, 4. a 5. června 2010, se představí otřelí muzikanti vedle začínajících mladých nadějí. Diváci se mají opravdu na co těšit a každý si může vybrat z toho svého „soudku“!

Již v pátek vystoupí legenda českého undergroundu Plastic People of the Universe, která s přestávkami, vynucenými režimem a úmrtím Mejly Hlavsy funguje již 41 let! Dále oblíbená kapela a tradiční host Zámostí Vypsaná fixa a pro náctileté vystoupí stále populárnější kapela Nightwork s Vojtěchem Dykem , Jakubem Prachařem, Františkem Soukupem (syn Ondřeje Soukupa) atd.

V pátek se vrací na Zámostí i zpěvačka Jitka Charvátová, ovšem už bez kapely Skyline, ale se samostatným projektem. V sobotu budou všichni netrpělivě čekat na vystoupení legendy české country Ivana Mládka a jeho Banjo bandu. Ano, opravdu vystoupí sám Ivan a nikoli Děda Mládek..., který také kdysi na Zámostí vystupoval. V sobotu také vystoupí např. Rybičky 48, Vanessa či slovenská rocková skupiny Horkýže slíže. Nebude chybět opět ani DJ šapitó, či druhá scéna. Pouze do tohoto pátku máte možnost si v předprodeji v Copy centru Kapucín, na Blahoslavově ulici dvoudenní vstupenku pouze za 350,- Kč. Poté až do 3.6. bude cena za dvoudenní vstupenku 450,-, a na místě za 550,-. Kdo tedy vyrazí na tento pohodový festival, který snad už přesvědčil všechny pochybovače, že se nejedná o sešlost feťáků, ale o normální kulturní prostředí s možností poslechu kvalitní hudby, není nad čím váhat! Nezapomeňte, první předprodej za super cenu jen do pátku 30.4.!

Jan Zeman

Aktualizováno Pondělí, 17 Květen 2010 06:12