Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Mesiáš v Jaroměřicích
Mesiáš v Jaroměřicích PDF Tisk Email
Sobota, 15 Říjen 2016 00:00

Třebíčský hudební soubor Musica animata, Smyčcový orchestr ZUŠ Třebíč a Ad Hoc Quartet si vás dovolují pozvat na koncert vrcholného barokního díla - oratoria G. F. Händela MESIÁŠ. Koncert se uskuteční v sobotu 22. října 2016 v 16 hod. v kostele sv. Markéty v Jaroměřicích nad Rokytnou.

Účinkují: Musica animata, Smyčcový orchestr ZUŠ Třebíč, Ad Hoc Quartet Třebíč (um. vedoucí Vít Coufal) a sólisté. Tento projekt byl finančně podpořen městem Třebíč. Dobrovolné vstupné bude použito na úhradu nákladů koncertu.

Jedno z nejúžasnějších děl barokní duchovní tvorby. Velký smíšený pěvecký sbor, orchestr, sólisté. Provedení všech sborových částí oratoria. Výběr nejlepších sólových částí. Vstupné je dobrovolné.

 

Přeji všem návštěvníkům našeho koncertu odvahu nezůstat jen u pouhého konzumu bezesporu krásné barokní hudby, ale zajet „na hlubinu“ a otevřít rozum i srdce podstatným skutečnostem obsaženým v tomto díle. Přeji každému odvahu k radosti z poznání Pravdy, odvahu k prožítí poselství této nadčasové skladby, která v době módní a pohodlné relativizace všech životních hodnot představuje Toho, který chce a má moc nás vyvést ze strachu k radosti, ze zmatku do jistoty, ze smrti do života. Bez tajemna, bez magie, bez senzace, pouze s naším souhlasem....

Karel Tomek