Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Georg Friedrich Händel - oratorium MESIÁŠ
Georg Friedrich Händel - oratorium MESIÁŠ PDF Tisk Email
Pátek, 24 Červen 2016 07:01

Po více než ročním studiu oratoria G. F. Händela MESIÁŠ si vás dovoluje pozvat třebíčský hudební soubor Musica animata, Smyčcový orchestr ZUŠ Třebíč a Ad Hoc Quartet na první koncerty tohoto vrcholného barokního díla v provedení velkého smíšeného pěveckého sboru, orchestru a sólistů.

Sobota 25. června 2016 v 16 v rámci festivalu Náměšťfest v Náměšti nad OslavouNa koncertu zazní všechny sborové částí oratoria a výběr nejlepších sólových částí. Přijďte prožít poselství této nadčasové skladby, která v době módní a pohodlné relativizace všech životních hodnot představuje Toho, který chce a má moc nás vyvést ze strachu k radosti, ze zmatku do jistoty, ze smrti do života. Bez tajemna, bez magie, bez senzace, pouze s naším souhlasem.

Účinkují: Musica animata, Smyčcový orchestr ZUŠ Třebíč a Ad Hoc Quartet Třebíč (um. vedoucí Vít Coufal). Řídí Karel Tomek.Tento projekt byl finančně podpořen městem Třebíč. Dobrovolné vstupné bude použito na úhradu nákladů koncertu. Další naplánované koncerty na www.animata.cz.

Karel Tomek