Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Ukončení výstavy uměleckých děl Spolku výtvarných umělců Vysočiny
Ukončení výstavy uměleckých děl Spolku výtvarných umělců Vysočiny PDF Tisk Email
Pátek, 04 Březen 2016 22:33

V neděli 6. března bude ukončena výstava uměleckých děl Spolku výtvarných umělců Vysočiny. Po celý tento den je vstup na výstavu zdarma.

Spolek výtvarných umělců Vysočiny (SVUV) je členem Unie výtvarných umělců ČR a jejím prostřednictvím i celosvětové organizace výtvarných umělců IAA/AIAP (UNESCO) a celostátní Rady uměleckých obcí ČR. SVUV vznikl počátkem roku 1990 jako dobrovolný výběrový spolek výtvarných umělců a teoretiků působících v regionu Českomoravské vysočiny zahrnující okresy Jihlava, Třebíč, Žďár nad Sázavou, Havlíčkův Brod a Pelhřimov. Ve svých stanovách má jasně určený postup pro výběr nových členů.

Zastoupení členů SVUV v různých oblastech výtvarné tvorby je různorodé a pestré, někteří
z výtvarníků se profilují i ve více oblastech jako jsou kresba a malba, grafika, koláže, fotografie, design, sochařství, umělecké knihařství, umělecké kovářství.

SVUV se pravidelně představuje veřejnosti na každoročních členských výstavách v Kraji Vysočina i v jiných regionech Česka, ale také v zahraničí, například v Holandsku nebo na Slovensku. V třebíčském muzeu proběhla poslední výstava SVUV na jaře roku 2007

Seznam vystavujících autorů:

Jindřich Boška, Vladimír Brauner, Svatava Brunová, Lidmila Dohnalová, Eva Dolejšová, František Dörfl, Paul Ewert, Leopold Habermann ml., Jaroslav Hedbávný, Arnošt Kába, Lubomír Kerndl, Vlastislav Kincl, Petr Klukan, Ladislav Kukla, Josef Macek, Eva Milichovská, Milan Nestrojil, Pavel Petrov, Jan Pevný, Josef Prodělal, Zdeněk Šplíchal, Pavel Toman, Petr Vlach, Alice Waisserová.

Termín: neděle 6. března 2016

Místo: Zámek Třebíč, Konírna

Otevřeno: 9–12, 13–17 hodin, vstup zdarma

Michal Zábrš