Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Galerie KRUH uvádí
Galerie KRUH uvádí PDF Tisk Email
Úterý, 10 Listopad 2015 08:28

JAROSLAV HEDBÁVNÝ Kouzelný svět odstínů šedi

Galerie Kruh na ulici Leopolda Pokorného v Zámostí ve spolupráci se Svazem výtvarných umělců Vysočiny letos již tradičně pořádá úspěšné výstavy regionálních umělců. Vystavuje, kromě prezentace koněšínské keramiky, především ukázky z díla výtvarníků regionu Vysočina. Naposledy galerie vzdala poctu nedávno zesnulému malíři Josefu Kremláčkovi. Od 13. listopadu do 9. prosince 2015 budou v galerii ke zhlédnutí černobílé fotografie krajin.  Vernisáž proběhne tradičně ve čtvrtek 12. listopadu 2015 v 17 30 hodin, veřejnost je zvána.

Jaroslav HEDBÁVNÝ je fotograf, narozen 1959 v Třebíči, je členem Sdružení výtvarných umělců Vysočiny při Unii výtvarných umělců ČR a Svazu Českých fotografů. Studoval na  VŠCHT v Praze.

Fotografuje zejména přírodu, zátiší, krajinu a krajinný detail s tematikou vody. Na straně druhé fotografuje motoristický sport, zejména silniční motocyklové závody, od roku 1996 je akreditovaným fotografem Velké ceny ČR v Brně.

Hedbávný uspořádal na čtyři desítky výstav v Jihlavě, Třebíči, Tišnově, Velkém Meziříčí, Moravských Budějovicích a v dalších místech.

Publikuje v odborném a regionálním tisku, přispěl nejméně do 30 brožur a katalogů, je autorem fotografií do desítky firemních kalendářů. Je spoluautorem fotografických knih Pět třebíčských fotografů (2004, 2009) a Třebíčsko - krajina mnoha tváří (2007).

Je zastoupen ve sbírkách jednotlivými fotografiemi a v publikacích i v četných soukromých sbírkách v zahraničí a v ČR.

Olga Pánková