Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Startuje hlasování v anketě Zlatá jeřabina
Startuje hlasování v anketě Zlatá jeřabina PDF Tisk Email
Pondělí, 15 Březen 2010 06:49

Objektem rozhodování veřejnosti v anketě Zlatá jeřabina 2009 bude i letos pestrá šedesátka kulturních aktivit včetně výsledků péče o kulturní dědictví. Hlasování začalo 1. března. Hlasy lze odeslat elektronickým formulářem z webových stránek kraje Vysočina www.kr-vysocina.cz, informace jsou k dispozici v sekci kultura a památky. Anketní lístky budou také součástí únorového vydání novin Kraj Vysočina.

 

„Hlasování o Cenu kraje Vysočina za kulturní počin roku probíhá od 1. března do 9. dubna 2010.

Anketa je tradičně rozdělena do dvou kategorií: Kulturní aktivita a Péče o kulturní dědictví. Jejím cílem je poukázat na pestrost kulturních aktivit, které se v průběhu roku 2009 uskutečnily na území našeho kraje, a opomenuty nezůstávají ani obnovy kulturních památek, na které vynakládají jejich vlastníci velké úsilí,“ uvedl radní kraje Vysočina pro oblast kultury a cestovního ruchu Tomáš Škaryd.

Stejně, jako v minulých ročnících bude popis jednotlivých počinů včetně fotografií vystihujících atmosféru při akcích nebo zachycujících současný stav památky k dispozici na webových stránkách kraje Vysočina v sekci kultura a památky. Novinkou letošního elektronického hlasování je skrytá průběžná úspěšnost jednotlivých projektů. „Chceme tak předejít případnému ovlivňování dosud nerozhodnutých účastníků ankety. Navíc tak bude celý průběh ankety více atraktivní a napínavý,“ doplnil Tomáš Škaryd.

Bonusem pro tři vylosované z těch, kteří se zúčastní hlasování, je nejen nabídnutí účasti na slavnostním vyhlášení výsledků ankety, ale také získání knih podpořených z grantového programu Edice Vysočiny včetně dárkového poukazu na divadelní představení dle vlastního výběru pro sezónu 2010/2011 v Horáckém divadle Jihlava. Slavnostní galavečer, v rámci něhož budou oceněny první tři vítězné počiny v každé kategorii, se uskuteční za hudebního doprovodu vokální skupiny Voxtet ve čtvrtek 20. května 2010 v Horáckém divadle Jihlava.

 

Podmínky hlasování:

  • Svůj hlas můžete dát vždy jen jedné akci v každé kategorii
  • Každý má právo hlasovat pouze jedenkrát
  • Hlasovat v anketě mohou pouze občané ČR

Vyhlašovatel ankety si vyhrazuje právo ověření platnosti zaslaných hlasů a případného vyřazení prokazatelně neplatných hlasů.

V loňském roce bylo do ankety Zlatá jeřabina zasláno celkem 15 824 platných hlasů, z toho v kategorii Kulturní aktivita 5 489 hlasů a v kategorii Péče o kulturní dědictví 10 335 hlasů. Vítězem kategorie Kulturní aktivita se stal Trampský širák - festival folk, country a trampské hudby, vítězem kategorie Péče o kulturní dědictví se stala Celková obnova klášterního kostela Nanebevzetí Panny Marie ze Žďáru nad Sázavou

Jitka Svatošová

Aktualizováno Středa, 24 Březen 2010 14:10