Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Výstava Evy Dolejšové v Galerii kruh
Výstava Evy Dolejšové v Galerii kruh PDF Tisk Email
Čtvrtek, 06 Srpen 2015 00:00

Vernisáží dnes v 17.30 začíná v Galerii kruh v třebíčském Zámostí výstava členky Sdružení výtvarných umělců Vysočiny Evy Dolejšové. Výstava je pokračováním série autorů z tohoto sdružení. A doufejme, že nebude poslední.

Umělkyně o sobě říká, že je celoživotní milovnicí koček, přírody a výtvarného umění. Od dětství toužila malovat, ale její sen se splnil až v dospělosti. Absolvovala pětileté dálkové studium na Grafické škole v Jihlavě pod vedením akademického malíře Vladimíra Netoličky. Její obrazy jsou plné radosti, krásy, světla a barev, hodnot, které vyhledává i v životě. Většina děl vzniká v mysli autorky, často i ve snu, a ona je s přispěním fantazie mění v realitu.

Její olejomalby vznikají různými technikami a nástroji. Používá štětce, válečky, dřívka nebo jen otisky svých rukou. Někdy hledá ve změti čar a barevných skvrn nové významy. A často se jaksi mimovolně do obrazů vkrádají její miláčci – kočky.

Eva Dolejšová se však neomezuje jen na olejomalbu. Čas od času zkouší i linoryty a litografii. Její výstava rozhodně stojí za návštěvu Galerie kruh. K vidění bude až do 3. září.

František Ryneš