Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Třebíč porazila Jestřáby, dnes v Litoměřicích
Třebíč porazila Jestřáby, dnes v Litoměřicích PDF Tisk Email
Pondělí, 12 Leden 2015 07:50

Hráči Horácké Slavie drží prapor hodně nahoře. V sobotním utkání zdolali doma poslední Prostějov. Jestřábi z Hané sice zlobili, ale nakonec zvítězil favorit 5:2. Třetí celek tabulky se pustil do utkání s posledním, dle předpokladů.

V první třetině si vypracoval dvě tutovky, které neproměnili Wasserbauer a Raška, hosté hráli dvakrát oslabení. V 18. minutě nahodil Šaur před bránu, cestou tečoval Vodný a puk skončil za zády Vydržela, 1:0.

Ve druhé třetině se změnil obraz hry. Hosté hráli odvážněji a domácí bránili náskok i za cenu faulů. Ve 26. minutě přesně vystřelil z pravého kruhu Jestřáb Matyáš, rána letěla křížně na levou ruku Faltera, který možná trochu střelu podcenil, a bylo vyrovnáno. Zakrátko hráli hosté další přesilovku. Nejprve nepotrestali velkou chybu Dolníčka, ale na začátku 28. minuty už bylo 1:2. Odražený puk se dostal do brankoviště, kde se nejlépe orientoval Luňák. Ani poté se domácí neprobrali a hosté zatápěli dále. V 33. minutě šel na trestnou lavici Wasserbauer, již třetí třebíčský hráč ve druhé třetině. Až na začátku 38. minuty se konečně Horáci dostali do zápasu. Dva na jednoho šel Erat s Bilčíkem a druhý jmenovaný krásnou ránou vyrovnal.

 

Poté se staly zásadní věci v zápase. Nejprve Raška, který přelstil i brankáře, nedal do prázdné branky. Poté šli již počtvrté třebíčští borci do čtyř. Tentokrát za mnoho hráčů na ledě. Hosté hráli přesilovku, ale ujel Wasserbauer. V souboji s obráncem Roupcem nejprve hostující obránce domácího útočníka podrazil, a poté, když Wasserbauer vstal, ho narazil oběma rukama hlavou na mantinel. Následovalo několik potyček, včetně souboje mezi lavičkami! Roupec vyfasoval 5+ do konce + trest za podražení na dvě minuty. Tedy celkem 7 minut přesilovky Třebíče. Ihned po vhazování za tři vteřiny Dolníček tečoval Bartoňovo nahození na branku a domácí šli do vedení 3:2. Prvních šest minut hráli hosté ve čtyřech, často uzamčeni ve vlastním pásmu, vyčerpaní střídali na poslední chvíli. V čase 45:06 vystřelil nechytatelně od modré Bartoň a bylo 4:2. Následovalo postupně dvojí vyloučení hostů a Třebíčští trestali další nedisciplinovanost hostů gólem Dolníčka. To probíhala polovina třetí třetiny. Do konce zápasu šli hosté ještě dvakrát na trestnou lavici.

Trenér Vykoukal po zápase brunátněl ve tváři a nechtěl se vyjadřovat ke zbytečným faulům svých svěřenců, aby nebyl sprostý. To domácí kouč byl spokojenější. Po zaváhání Litoměřic a Budějovic jsou Horáci stále třetí už jen o bod za Motorem. Kladno ztrácí 4 body, Litoměřice již 7.

Dnes zajíždí Horácká Slavia na led právě Středočechů. Zatím všechny zápasy letos s nimi vyhráli, na jejich ledě dokonce 2:0. A ve středu je tu velké derby s jihlavskou Duklou!

Jan Zeman

 

Aktualizováno Pondělí, 12 Leden 2015 08:06