Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Fabrfest poznamenala nízká účast
Fabrfest poznamenala nízká účast PDF Tisk Email
Středa, 01 Říjen 2014 08:38

První roční festivalu v továrně, nazvaný Fabrfest, se uskutečnil poslední zářijový víkend v bývalé hale Uniplet.

Tovární hala, nacházející se v městské průmyslové čtvrti, hostila nespočet vystoupení, koncertů a divadelních představení. Obrovské prašné prostory byly vyplněny mnoha stánky. Mohli jste ochutnat sypané čaje, kávu, cukroví a buchty, bagety, pivo a třebíčskou limonádu ZON. Pro manuálně zručné bylo přichystáno malování na sklo či tvorba keramiky. Ti odvážnější si mohli vyzkoušet tzv. „sedmimílové boty“ nebo si zažonglovat. Na zdech visely fotografie od několika autorů a v předsálí byly vystaveny speciální nasvícené obrazy.

Mnohá představení se konala pod vedením divadelního souboru Ampulka, jehož divadelní hry se střídaly s dalšími vystoupeními či koncerty. Většina návštěvníků též shlédla vystavená starší luxusní auta. Největší návštěvnost zaznamenal dětský program a sobotní večerní divadlo.

Celkově se dá mluvit o nízké účasti, jelikož přístup do Průmyslové zóny byl přes celou sobotu zablokován z důvodu uzavření celé ulice Hrotovická. Příští rok už snad budou hotovy všechny rekonstrukce silnic a tím se zvýší účast na festivalu.

Karel Čapka

 

Aktualizováno Středa, 01 Říjen 2014 09:02