Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Závěr Horácko – Savojského folklórního festivalu
Závěr Horácko – Savojského folklórního festivalu PDF Tisk Email
Středa, 06 Srpen 2014 06:49

Savojský folklórní festival připravil třebíčský folklórní soubor Bajdyš, který hostí svého francouzského kolegu, sobour L´echo de nos montagnes, v překladu „ozvěna našich hor“. Tento soubor představí folklór alpského podhůří z oblasti Mont Blancu.
Francouzský soubor pořádá tradičně ve svém městě Sevrier folklórní festival, který je každé dva roky věnován jedné folklórní oblasti z celého světa. Oblast i skupinu si Francouzi sami volí. Bajdyš byl hostem tohoto festivalu v roce 2012. Impulsem pro uspořádání festivalu v ČR byl v prvé řadě závazek oplatit francouzské straně její pohostinnost. „Všichni se ale už moc těšíme, že opět uvidíme francouzské folklórní kolegy,“ dodává primáš muziky Bajdyš Adam Caha.
I náměšťský zámek se řadí mezi místa, kde se festival koná, a která byla zvolena tak, aby hudebníci a tanečníci z Francie měli možnost poznat krásy Horácka.
Zámecký park, neděle 10. srpna, 16 hodin. Vstup na vystoupení je zdarma, v případě nepříznivého počasí se akce koná v zámecké jízdárně.

Marek Buš