Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Filmy pro Karla IV.
Filmy pro Karla IV. PDF Tisk Email
Úterý, 22 Červenec 2014 08:00

Od včerejška až do 27. července můžeme po setmění shlédnout filmy, které zdarma promítá ze své legendární originální maringotky "Filmfárum", zaparkované na Karlově náměstí, známý „kinař“ Jiří Čáslavský. Co soudí nestor kinematografie o současném trendu digitalizace kin?
"Digitalizace je podle mého názoru jenom jeden velký nesmyslný nátlak, který jenom dohání možnosti promítacího zařízení. Promítačky nekončí proto, že by byly zastaralé, ale proto, že to nevyhovuje průmyslu, který na tom chce vydělat," tvrdí Čáslavský. A dodává, že ve světě jsou jen tři výrobci, kteří si rozdělili svět na Evropu, Ameriku a zbytek světa. Diktují nesmyslné ceny a drží tak provozovatele v Pasti. Prý však tento trend nekončí. Za pět let se podle Čáslavského objeví nové technologie, které pošlou ty stávající do sběrných surovin.

 

Dnes tedy uvidíme Zkrocení zlého muže, zítra ve středu Dva lidi v ZOO, ve čtvrtek Jak se krotí krokodýli, v pátek 25. 7 Líbáš jako bůh, v sobotu pro změnu Líbáš jako ďábel a na závěr v neděli osvědčenou pohádku Pyšná princezna.

Přejme si, aby počasí přálo

František Ryneš

 

Aktualizováno Úterý, 22 Červenec 2014 08:31