Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Malování barvami Země v Třebíči
Malování barvami Země v Třebíči PDF Tisk Email
Úterý, 04 Únor 2014 10:34

V termínu od 5. do 19. února 2014 se uskuteční ve spolupráci s Městským kulturním střediskem ve foyer divadla Pasáž putovní výstava obrazů Malování s Barvami Země. Můžete zde shlédnout obrazy vytvořené barevnými pigmenty z půdy, tvořené zajímavými výtvarnými technikami. Na výrobě obrazů se podílely děti prvního a druhého stupně z pěti základních a jedné mateřské školy všech okresů Kraje Vysočina. Celá výstava je pod záštitou hejtmana Kraje Vysočina MUDr. Jiřího Běhounka. Výstava bude zpřístupněna od 10:00 do 16:00 (pondělí - pátek) a bude k vidění i v rámci akcí, pořádaných v divadle.

Součástí výstavy bude v úterý 11. a 18. února od 10:00 do 12:00 ukázka Létající půdní učebny. Zde se účastníci seznámí blíže s půdní říší. Dozví se, jak může vypadat půdní profil. Zjistí proč je půda barevná, udělají si jednoduché půdní testy, podívají se skrze mikroskop na půdní život.

Výstava je určena pro všechny věkové skupiny.

Výstava je součástí projektu SONDAR CZ-AT, který se snaží o zvýšení povědomí o ochraně půdního fondu a poukazuje na negativní vlivy, které ovlivňují její zdraví a úrodnost. Chce poukázat na špatné zacházení, které se půdě v posledních desetiletích nejen v České republice dostává. Bez půdy by nebyl život, je důležité se o ni starat.

Jitka Schellová