Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury OBROVSKÝ ZÁJEM O DIVADELNÍ FESTIVAL V TŘEBÍČI
OBROVSKÝ ZÁJEM O DIVADELNÍ FESTIVAL V TŘEBÍČI PDF Tisk Email
Středa, 11 Prosinec 2013 07:38

V pondělí 9. prosince překvapil kolemjdoucí na Karlově náměstí v Třebíči dlouhý lidský had, končící před Národním domem. Městské kulturní středisko začalo prodávat předplatné na XII. ročník Festivalu divadla 2-3-4 herců, který se uskuteční v únoru a březnu příštího roku. Kulturymilovní Třebíčané neváhali od časných ranních hodin v nevlídném počasí vystát frontu, aby získali abonentní vstupenky na přehlídku špičkových inscenací v podání populárních českých herců.

„Zatímco v roce 2011 zakoupilo abonentní legitimaci asi 180 předplatitelů, na rok 2014 už o ni projevilo zájem téměř 300 diváků,“ říká Eva Malá, vedoucí programového oddělení MKS.

„Je to výsledek vynikající festivalové dramaturgie i všeobecného zájmu o dobré divadlo,“ vysvětluje ředitelka MKS Jaromíra Hanáčková a dodává: „Bohužel má tento enormní zájem i svoji negativní stránku – nelze vyhovět všem.  Poprvé však budeme nejatraktivnější představení realizovat ve velkokapacitním sále  Pasáže a ve snaze vyhovět co největšímu počtu zájemců budeme v tomto trendu v následujících ročnících pokračovat.“

Festival zahajuje v pondělí 17. února představením Válka prostora Klamma v hlavní a jediné roli s třebíčským rodákem Oldřichem Navrátilem, který je rovněž patronem přehlídky.

 

Eva Malá