Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Benefiční večer Rotary úspěšný
Benefiční večer Rotary úspěšný PDF Tisk Email
Středa, 04 Prosinec 2013 07:03

Zadní synagoga v Třebíči byla včera dějištěm tradičního benefičního koncertu místního Rotary klubu. Nutno podotknout, že to byl opravdu na výsost příjemný zážitek.

Letošní benefiční večer byl již v pořadí devatenáctý. Program byl opět velmi kvalitní. Nejprve zazpívala skvělá sopranistka Michaela Jančaříková, kterou na klavír doprovodil Maroš Klátik. Skvělý výkon umělců odměnili diváci nadšenými ovacemi ve stoje.

Ve druhé polovině večera proběhla dražba, kterou již tradičně vedl zkušený licitátor Miroslav Nešpůrek. Dražilo se více než třicet obrazů, umělecké fotografie, archivní vína a ani letos nechyběy výrobky klientů Dětského rehabilitačního stacionáře pro mentálně a tělesně postižené děti a mládež v Třebíči na Družstevní ulici. Jako každý rok místní umělci věnovali svá díla bez nároku na honorář.

I letos byla účast velmi dobrá. Koncert si přišlo poslechnout přes osmdesát diváků, někteří z nich jsou stálí návštěvníci, objevily se však i nové tváře. Přijeli i přátelé rotariáni z blízka i dáli, dokonce až z Brna a Břeclavi. Koncert si nenechal ujít ani loňský guvernér česko – slovenského distriktu Alexandr Turkovič.
Městskému stacionáři loni Rotary klub přispěl na zakoupení elektrického skútru, z letošního příspěvku bude financována realizace dětského rehabilitačního hřiště.

Dražba vynesla více než 66 tisíc korun, dalším příjmem bylo vstupné a drobné sponzorské dary. Ve prospěch stacionáře bude připsáno, po odečtení nákladů za nájem Zadní synagogy, rámování obrazů a občerstvení, zhruba 50 tisíc korun.

František Ryneš