Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Koncert ve tmě „Oči hudby“
Koncert ve tmě „Oči hudby“ PDF Tisk Email
Úterý, 12 Listopad 2013 08:16

V sobotu 16. listopadu v 18:00 se v Národním domě v Třebíči uskuteční benefiční koncert ve tmě s názvem Oči hudby. Jedinečné představení pořádá Rotary klub Třebíč ve spolupráci s Rotaractem Brno.

Pod vedením Heleny Noskové se představí pěvecké studio Cantus, seskupení, které již vystupovalo v řadě zemí, včetně Francie, Itálie, Nizozemska nebo Belgie. Na pořadu bude  repertoár sestávající se převážně z tradičních lidových písní, ale  také gospelů a spirituálů a tvorby současných i klasických skladatelů. Na flétnu zahraje studentka z USA Malina Kelemen.
Celý koncert proběhne v úplné tmě, na místa posluchače usadí nevidomí průvodci. Po skončení koncertu bude ve tmě následovat také občerstvení, opět za asistence nevidomých.

„Našim cílem je přiblížit svět nevidomých nejširší veřejnosti,“ uvedl Tibor Szabó, sekretář Rotary klubu Třebíč. „Návštěvníci se tak mohou přesvědčit, že prostřed naprosté tmy a bez jakéhokoliv rozptylování prožívá posluchač hudbu mnohem intenzívněji, než obvykle.“

Vstupné na koncert činí 200 Kč.

Výtěžek akce, dary sponzorů a příspěvek Rotary klubu pak společně přispěje na zakoupení ručního autorefraktometru (přístroje pro automatické určení optických parametrů oka) pro dětskou Oční školu v Třebíči.

RC Tr