Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Náměšťský zámek netradičně
Náměšťský zámek netradičně PDF Tisk Email
Pátek, 13 Září 2013 06:17

Dny evropského dědictví (European Heritage Days, EHD) probíhají již od soboty 7. září 2013. Většina památek spravovaných Národním památkovým ústavem, územní památkovou správou v Českých Budějovicích se připojí o nadcházejícím víkendu 14. – 15. září. Na Vysočině ožije v rámci této akce zámek v Náměšti nad Oslavou.

Tématem letošního ročníku jsou „Památky v novém světle“. Cílem akce je umožnit veřejnosti nahlédnout do míst běžně nepřístupných a zároveň nabídnout něco víc než běžnou prohlídkovou trasu.

Tradiční víkend netradičních hraných prohlídek zámku. Kdo již Oživený zámek někdy navštívil, ví přesně, co může očekávat. Pro ostatní, kteří ještě nevědí: humor, recese, nadsázka, skutečná i fiktivní historie zámku a okolí, známé i méně známé postavy z českých i světových dějin. To vše v provedení více jak stovky amatérských herců. Herců, kteří se nebojí udělat si legraci sami ze sebe i z osobností a dějinných událostí, o nichž se jinak všude hovoří se vší vážností.

 

Varování kastelána: Oživený zámek může uškodit lidem bez smyslu pro humor! Za obsah jednotlivých scének zodpovídá Městské kulturní středisko v Náměšti nad Oslavou.

Otevřeno bude po oba dny od 9:00 do 17:00 hodin. Vstupné činí 90,- Kč plné, 60,- Kč snížené a 250,- Kč rodinné.

Z organizačních důvodů nebude o tomto víkendu přístupná druhá prohlídková trasa Apartmán hraběte Haugwitze. Děkujeme za pochopení.

Všechny ostatní památkové objekty ve správě Národního památkového ústavu, územní památkové správy v Českých Budějovicích (SZ Jaroměřice nad Rokytnou, SZ Telč, SH Lipnice nad Sázavou a poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře), mají otevřeno podle běžné zářijové návštěvní doby.

Marek Buš

Aktualizováno Pátek, 13 Září 2013 06:45