Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury 10. ročník koncertu „Děti dětem“
10. ročník koncertu „Děti dětem“ PDF Tisk Email
Čtvrtek, 16 Květen 2013 12:43

Zítra se uskuteční jubilejní již desátý benefiční koncert  „Děti dětem”. Prvních sedm ročníků pořádal Rotary klub v Třebíči, poslední dva pak občanské sdružení Kids for Kids.

Vystoupí žáci sjednocené Základní umělecké školy, i s hosty to bude 376 účinkujících. Kromě domácích přijedou žáci  ZUŠ Lilienfeld z Rakouska a podpoří je pěvecký sbor SLUNKO z Třebíče.

V pestrém programujak jsme již z minulých ročníků zvyklí, bude hrát, zpívat a tancovat 376 žáků výše jmenovaných škol, aby podpořili dětské oddělení nemocnice v Třebíči.

 

Koncert bude mít tradiční zakončení. Zahrají všichni společně písničky  „Tulipány z Amsterdamu”, „Jožin z bažin” a závěrečný „ Sailing”. Škoda, že hlavní pořadatel, Frank Spekhorst, nenacvičil na závěr nějakou novinku.
Cílem letošního benefičního koncertu je především nákup nové fototerapeutické lampy na léčení novorozenecké žloutenky pro dětské oddělení v hodnotě 100.000 korun nákup monitoru DASH 4000 pro hlídání životních funkcí kojenců v hodnotě téměř čtvrt miliónu korun. Výtěžek z dobrovolného vstupu a akce Víno a čaj v nemocnici  bude věnován na Společnosti pro lidi s mentálním postižením, Nadačnímu Fondu dětské onkologie Krtek a Středisku ranné péče Oblastní charity Třebíč.

František Ryneš