Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Za kulturou do Náměšti
Za kulturou do Náměšti PDF Tisk Email
Pátek, 07 Září 2012 12:40

Přehled kulturních akcí v Náměšti nad Oslavou v září
8.9. - 9.9. zámek, 9:00 - 17:00 hod.

Oživený zámek – Na oběžné dráze

Třináctý ročník netradičních prohlídek zámku. Více než tři desítky významných osobností, které žily a tvořily na zámku či jejichž činnost je se zámkem, Náměští a okolím spjata. Prolínání pravdy, fikce, lži a legrace... Přes 120 účinkujících ve více než dvaceti obrazech.

 

8.9. - 9.9.

9:00 - 17:00 hod. Dny evropského kulturního dědictví

Dny otevřených dveří památek, kdy máte možnost prohlédnout si kostel sv. Jana Křtitele, kapli sv. Anny ve Špitálku, hrobku Haugwitzů (vstup zdarma) a zámek v Náměšti nad Oslavou. Otevřeno od 9:00 - 17:00 hod.

 

 

14.9. zámecká jízdárna, 19:00 hod.

Divadlo PALACE: Motýli

„Co je víc? Milovat, nebo být volný jako motýl?“ Love story plná humoru a nečekaných poznání.

Autor: Leonard Gershe, překlad: Ivo T. Havlů, Režie: Alexej Pyško

Hrají: Vojta Kotek, Klára Jandová / Jana Stryková, Valérie Zawadská a Richard Trsťan.

Vstupné: 220,- Kč / 180,- Kč. Předprodej v Informačním centru.

 

15.9. zámecká knihovna, 17:00 hod.

XXII. Zámecký koncert

Letošní zámecký koncert bude věnován hudbě barokního skladatele Georga Friedricha Händela a jeho českých současníků. Pořadatel: Státní zámek Náměšť nad Oslavou. Vstupné: 300,- Kč

 

21.9. sokolovna, 18:00 hod.

Koncert: The Small Stone Band ZUŠ Třebíč

The Small Stone Band byl založen v roce 2005 v ZUŠ Resonance za účelem zapojení mladých muzikantů do hraní v praxi, s využitím muzikálnosti a technických možností, které získali v individuální výuce. Soubor má v současné době 15 členů, v obsazení příčná flétna, klarinet, alt, tenor, baryton, saxofon, trubka, basová kytara, elektrická kytara, akustická kytara, klávesy, bicí. V repertoáru bandu se objevují skladby jazzové, rockové a popové.

 

22.9. Jedov, trénink: 9:00 hod.

start závodu: 12:30 hod.

MOTOKROS  Jedovské stráně

VETERAN ENDURO - MOTOKROS KLUB v AČR Náměšť nad Oslavou a DDM Radost Náměšť pořádají v Jedově motokrosové závody. Vstup volný. Srdečně zveme všechny příznivce motoristického sportu!

 

22.9. sokolovna, 20:30 hod.

Taneční zábava se skupinou BAGR

Během akce budou návštěvníci rozhodovat o podobě obalu nového CD Bagru. VSTUPNÉ 80,- Kč, Točené pivo a další občerstvení. www.bagrcz.cz

 

24.9. kostel sv. J. Křitele, 19:00 hod.

Benefiční koncert

Dovolujeme si Vás srdečně pozvat na Benefiční koncert, jehož výtěžek bude věnován na opravu farní budovy. Vystoupí TRIO OD SV. JAKUBA (Brno) s díly od A. Dvořáka, A. Michny, J. s. Bacha, T. Gioradana aj. Večerm  Vás provede MUDr. Vít Kaňovský. Vstupné: dobrovolné.

 

28.9. kostel sv. J. Křitele, 18:00 hod.

Svatováclavský koncert

Občanské sdružení Cordial musica, připravilo pro všechny milovníky kvalitní hudby další zajímavý koncert. V Pátek 28. září 2012 na svátek sv. Václava vystoupí v kostele sv. Jana Křtitele Cordial string quartet. Vstupné: dobrovolné.

 

28.9. Masarykovo nám., 10:00 hod.

Fichtel Cup Enduro 2012

VETERAN ENDURO - MOTOKROS KLUB v AČR Náměšť nad Oslavou za pomoci DDM Radost Náměšť pořádá 12. ročník Fichtel cup Enduro 2012.  Přijďte se podívat a podpořit nadšené jezdce. Start probíhá průběžně od 10.00 hod.

 

29.9. farní dvůr, 10:00 - 15:00 hod.

Jablkobraní

Členové MO KDU-ČSL a farnost sv. Jana Křtitele Vás srdečně zvou na soutěžní výstavu ovoce, zeleniny, květin a dalších zahradnických úspěchů pěstitelů z Náměště a okolí. Dále se uskuteční beseda s odborníky na zahradnické téma, soutěžo nejlepší ovocný moučník, možnost zakoupení pěstitelského materiálu, květin, jablečného moštu, sušeného ovoce a zdravé výživy. Možnost prodeje vašich zahradních přebytků, rukodělných výrobků a sadbového materiálu. Občerstvení (čerstvý mošt, víno, burčák, ...) zajištěno. Více informací na plakátě v těchto Náměšťských listech.